Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Wat moet je weten als je zaden wilt kopen?

Zaadjes kan een dilemma zijn voor zij die de juiste en beste kwaliteit zoeken. De bron van de beste kweker kan het verschil maken tussen een koopje of niet. De meeste mensen die dit eerder gekocht hebben, weten daar alles van. Maar als je dit voor het eerst denkt te kopen, dan moet je hier op letten:

–        De genen van een zaad zijn heel erg bepalend voor de verdere groei en bloei van de plant. Zoek daarom eerst uit wie de beste kwekers zijn, zodat je verzekerd bent van een succesvolle bloei. Kijk hiervoor naar online reviews.

–        De hoeveelheid die je krijgt per inhoud, is meestal ook bepalend. Let op dat je tussen de 3 en 25 zaden per aankoop krijgt. Heel vaak groeien slechts enkele daaruit verder tot een volwassen plant. Je kans op succes is dus groter.

–        De tempratuur waarin je de plant wilt gaan groeien, moet ideaal zijn voor een juiste bloei. De zaden moeten in tempratuur tussen 5 en 7 graden Celsius bewaard worden. Het liefs in een ijskast. Ook moeten zij droog blijven zodat schimmels voorkomen kunnen worden.

–        De soort zaadjes kan per liefhebben gaan variëren. Dat kun je meestal terugzien aan het formaat van de zaad. De meeste zijn niet groter dan een luciferkop. Doe je vooronderzoek zodat je de juiste keus maakt.

Zaden kopen hoeft dus niet moeilijk te zijn. Je dient alleen te weten wat je wilt en in welke vorm je dat wilt. De kwaliteit is een standaard eis. Met deze punten ben je half op weg naar de aankoop van je  zaden.