Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Hoe kom je van je rugklachten af?

Pijn aan je rug is altijd vervelend. Het is niet alleen pijnlijk, maar kan ook je functioneren belemmeren omdat je je rug bij bijna alles wel nodig kunt hebben. Wanneer je dus rugpijn hebt wil je hier zo snel en goed mogelijk vanaf, met zo min mogelijk inspanning. Maar wat is de beste manier om van je rugklachten af te komen? Hieronder vind je een aantal tips.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om geen last te hebben van rugpijn is ervoor zorgen dat deze ook niet op komt zetten. Je kunt op verschillende manieren last krijgen van je wervels, maar gelukkig zijn er ook veel manieren om ervoor te zorgen dat je rugpijn te vroeg af kunt zijn. 

Verbeter bijvoorbeeld je werkhouding. Zit rechtop en sta na een tijdje op van je plek. Lang in een verkeerde houding zitten is vragen om problemen. Ook kunnen je schoenen bijdragen aan het veroorzaken of voorkomen van rugklachten. Zorg er dus voor dat je altijd op goed schoeisel loopt.

Middeltjes

Je kunt nog zo’n goede houding hebben, toch kun je nog rugklachten krijgen door bijvoorbeeld een verkeerde stoel. Wanneer je je klachten dus niet voor kon zijn, is het belangrijk deze goed te verhelpen.

Er zijn huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om de pijn te verlichten. Zo is paracetamol altijd een snelle hulp en bestaan er ook verschillende spierverslappers en pijnremmers die je eenvoudig in de winkel kunt kopen. Ook ontstekingen in je spieren kunnen met dit soort middeltjes geremd worden. Vaak heb je de keuze of je gebruikmaakt van pastilles of smeersels die je op de pijnlijke plek aanbrengt.

Hulp van een expert

Wanneer de huismiddeltjes niet voldoende zijn, kan het zijn dat de pijn dieper ligt. Je kunt dan de hulp gebruiken van iemand die op dit gebied zijn beroep heeft gemaakt.

Veel rugklachten zijn te verhelpen door een bezoekje aan de masseur of chiropractor. Afhankelijk van wat voor klachten je hebt kan in ieder geval een van de twee je goed bijstaan. Mocht je nu niet weten of je voor je klachten beter naar de masseur of de chiropractor kunt gaan, dan kun je altijd eerst contact opnemen met de praktijk om je situatie uit te leggen en hier passend advies voor te krijgen.