Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Loonadministratie uitbesteden

Voor veel ondernemers wordt de loonadministratie gezien als een grote last. Het kost ze veel tijd en veel ondernemers hebben geen flauw idee wat ze aan het doen zijn. De loonadministratie kent veel complexe en voortdurend wijzigende wetten. Gelukkig hoef je de loonadministratie niet zelf te blijven doen en kan je deze uitbesteden.

Hoe werkt de uitbesteding van de loonadministratie?

Veel ondernemers doen dit al. Zij besteden liever hun tijd aan hun onderneming in plaats van uren te vervelen met de salaris gegevens. De loonadministratie uitbesteden is vrij gemakkelijk. Als ondernemer moet je in contact komen met een administratiebureau. Het administratiebureau neemt de maandelijkse mutaties zoals de salarissen en werkgeverkosten over. Daarnaast is het bureau altijd up-to-date met betrekking tot de laatste regelgeving en wetten. Voor jou als ondernemer bespaart dit je dus veel tijd en stress.

Hoe gaat het uitbesteden?

Samen met de adviseur van een bureau overleg je wat je precies wilt. Je kan nog steeds een deel zelf blijven doen en een ander deel door het bureau maar je kan er ook voor kiezen om alles uit handen te geven. Je levert uiteindelijk je gegevens en mutaties in bij het bureau waarbij en zij nemen de werkzaamheden voor je over. De volgende gegevens moet je aanleveren aan het administratiebureau: Adresgegevens medewerkers, wijzigingen bankrekeningnummers, nieuwe medewerkers, promoties, opslag, ziekteverzuim en bijvoorbeeld leaseauto’s

Loonstroken

Maandelijks stuurt het bureau je de loonstroken toe van de werknemers. Vervolgens kan je zelf bepalen of je het uitbetaald of je dat ook doen door het bureau. Daarnaast levert het bureau je maandelijks een overzicht met daar alle werknemerskosten. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om de loonbelasting te doen bij de belastingdienst. Het uitbesteden van de administratie kan je dus een hoop tijd schelen. Deze tijd kan je als ondernemer terug in je eigen organisatie steken. Dit resulteert in een betere onderneming en minder stress.

https://www.cbbs.nl/