Zen Ekindo
Image default
Zorg

Wat is dry needling Alkmaar?

Onze Dry needling  Alkmaar is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling Alkmaar gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling Alkmaar is anders dan acupunctuur

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’.

Wat zijn dan triggerpoints bij dry needling Alkmaar?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar dat je daar niet altijd last van hoeft te hebben.De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsten, omdat ze vaak de oorzaak kunnen zijn van je klachten. Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn/stijfheid in een spier; pijn op ‘afstand’, bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten verminderde kracht in de betrokken spier(en), pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen, tintelingen in arm/been, hoofdpijn of duizeligheid. Door dry needling Alkmaar kunnen de triggerpionts worden aangepakt en worden verholpen.  Hierdoor kan een spier weer worden geprikkeld en kan de verkrampingen worden opgelost. Triggerpoints kunnen onstaan accuut, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of ongeluk, maar kunnen ook dpor een langdurig verkeerde houding ontstaan. Dry needling Alkmaar kan hierbij dus helpen. Maak snel een afspraak als je ook de triggerpoints wilt tegengaan.