Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Pigmentvlekken preventief voorkomen en tips om ze te verwijderen

 

Wanneer je ‘s morgens voor de spiegel staat en je je weer eens druk aan het maken bent om die vervelende pigmentvlekken, dan kan het zijn dat de maat voor jou vol is. Je wil op zoek gaan naar manieren om van die frustraties af te komen. Je stelt jezelf natuurlijk een hele hoop vragen: had ik deze pigmentvlekken kunnen voorkomen, zijn er manieren om er van af te komen. Denk maar eens aan een pigmentvlekken creme, maar er zijn ook drastischere methodes. Op beide vragen is het antwoord volmondig ja en hoe je dat moet doen lees je hieronder. 

 

Kan je pigmentvlekken preventief voorkomen?

Ja, pigmentvlekken zijn te voorkomen. Indien je hier aanleg voor hebt en wanneer het in je familie zit, dan is dit natuurlijk een stuk moeilijker en ga je hier vroeg of laat waarschijnlijk toch wel mee te maken krijgen. Een van de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken zijn helaas de UV stralen van de zon. Wanneer je jezelf daar niet genoeg tegen beschermt, moet onze huid melanine aanmaken om ze te beschermen. Hierdoor krijg je een mooi bruin kleurtje. Maar dat mooie bruine kleurtje komt er helaas niet altijd. Wanneer er te veel melanine wordt aangemaakt, door een verstoring in de cellen, dan krijg je ophopingen van een bruin kleurtje en dit worden dan de vervelende bruine pigmentvlekken. Jezelf dus goed insmeren tegen de zon kan helpen als preventie. Ook regelmatig je huid scrubben om dode huidcellen te verwijderen is aan een aanrader. Verder wordt genoeg vitamine C en fruitzuren opnemen ook aangeraden als preventie tegen pigmentvlekken.

 

Pigmentvlekken verwijderen manieren

Manieren om pigmentvlekken verwijderen is niet zo moeilijk. Je moet vaak ook al niet te ver gaan zoeken. Er zijn namelijk tal van keukenmiddeltjes, die helpen tegen pigmentvlekken. Één van de pigmentvlekken verwijderen manieren is bijvoorbeeld citroen of karnemelk. Hier zitten heel veel zuren in en deze gaan het pigment losweken. Daarnaast helpt ook safraan, als is dit natuurlijk een duurder keukenmiddeltje. Een goede scrub met korrels van suiker en zout kan ook het proberen waard zijn!

 

Pigmentvlekken creme

Naast allerlei keukenmiddeltjes, is er ook een pigmentvlekken creme die jou kan afhelpen van deze vlekken. Skinlight is de naam van deze pigmentvlekken creme en komt met tal van voordelen. In de eerste plaats heeft hij een speciale whitening technologie waardoor hij zeer effectief werkt. Bijkomend is hij heel voordelig, want je hebt er telkens maar een kleine hoeveelheid van nodig. Bovendien is hij ook heel gemakkelijk te verkrijgen, je hoeft hem gewoon maar online te bestellen en je krijgt hem lekker thuis geleverd!