Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

relatietherapie: leer elkaar opnieuw kennen

Al jaren woon je samen met je partner en deel jij je leven. Je kent hem door en door en hij jou ook. Toch? We trekken conclusies op basis van wat we weten en hebben meegemaakt en verwachten daarom precies te begrijpen wat de ander zegt en te weten wat de ander denkt. Echter, we zijn ons vaak niet bewust van het feit dat we selecteren. We kijken naar de wereld zoals we hem graag zien of denken te zien, waardoor je soms een verkeerde realiteit aanneemt. Wanneer jij je partner dus aankijkt en verwacht te begrijpen wat hij denkt, hoeft dit dus helemaal niet het geval te zijn.

Relatietherapie is één van de diensten die je af kan nemen bij bepaalde kenners. Onterechte aannames komen regelmatig voorbij in sessies met koppels, die denken te begrijpen wat de ander doet en denkt. Hoewel je samen veel meegemaakt hebt, hoeft dit nog niet te betekenen dat je iedere beweging en iedere gedachte kan voorspellen. Denk bijvoorbeeld aan het scenario waarin jij aan het koken bent na een lange dag werken, terwijl jouw man thuis komt en zich niet om het eten bekommert. Je raakt geïrriteerd, maar zegt niets over zijn ongeïnteresseerdheid. Je vraagt geen hulp, waardoor jouw man niet kan weten dat je dit graag wil. Hij denkt juist dat jij wat ruimte voor jezelf wil, terwijl dat dan weer niet is wat jij dacht. Dit soort situaties ga je in relatietherapie bespreken en onder woorden brengen, zodat jij en jouw partner elkaar weer beter kunnen begrijpen. deze psychologen zullen jullie begeleiden in dit leerproces.

Merk jij dat jouw relatie steeds meer bestaat uit ergernissen in plaats van avontuurlijke belevenissen? Of loop jij rond met een ander probleem voor wat betreft stress of faalangst? Je kan er ook altijd nog voor kiezen om kalmerende middelen tegen stress te gebruiken met je partner. wanneer je beide dit proces in gaat, kan dit erg voordelig uitkomen voor je relatie!

https://jouwnatuurlijkegezondheid.nl/2019/05/beste-natuurlijke-rustgevende-middelen-voor-stress-klachten/