Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Waar komen barcodes vandaan?

Vandaag de dag ziet men het overal, namelijk de streepjescode. Zo ziet men het om kledingstukken die zij kopen, luxeproducten zoals televisietoestellen en computers (op de verpakkingen althans) en op alle producten die zij kopen in de supermarkt (flessen drank, flessen frisdrank, broodjes en deodorantbussen). Hoewel mensen er dus meerdere malen per dag mee te maken krijgen of zelfs ernaar kijken, weet het merendeel van de bevolking vaak niet wat een streepjescode precies is en wanneer het ontstaan is.

Om te beginnen zal eerst de definitie van een streepjescode worden toegelicht. Een streepjescode (oftewel een barcode) is een optische representatie van gegevens die alleen door machines gelezen kan worden. Deze gegevens zijn gerelateerd aan het product waar de desbetreffende code opstaat. Een streepjes-/barcode wordt gemaakt met behulp van een codeer printer.

De streepjescode werd op 20 oktober 1949 door de heren Woodland en Silver officieel bekend gemaakt door het aanvragen van een octrooi bij het bureau voor Classificeren inrichting en werkwijze. Vanaf deze dag werd het mogelijk om barcodes ook commercieel in te zetten. In 1966 werd de streepjescode aangepast naar de code zoals wij hem vandaag de dag kennen. En deze code werd toentertijd aangepast, zodat men het kon gebruiken in supermarkten die gebruik maakten van geautomatiseerde kassasystemen.

Vandaag de dag is het mogelijk voor bedrijven om een barcode printen. Dit komt door het feit dat de niet alleen de technologie steeds beter wordt, maar ook door het feit dat barcodes vandaag de dag voor veel diverse doeleinden worden gebruikt. Zo gebruikt men barcodes niet alleen in supermarkten of broodzaken, maar ook bij postbedrijven (hierbij staat er voor de bezorgers een barcode op het pakket) of zelfs in het ziekenhuis (men krijgt in het ziekenhuis namelijk vaak een polsbandje om met daarop een barcode. Met behulp van deze barcode kunnen zowel de verplegers en zusters als de dokters in één keer alle gegevens en medische achtergrond van de desbetreffende persoon zien).

http://www.kba-metronic.com/nl/
<a class="a2a_button_google_plus" href="https://www.addtoany buy generic antabuse.com/add_to/google_plus?linkurl=https%3A%2F%2Fwww.zen-ekindo.nl%2Fwaar-komen-barcodes-vandaan%2F&linkname=Waar%20komen%20barcodes%20vandaan%3F” title=”Google+” rel=”nofollow” target=”_blank”>