Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Handige gadgets in de auto

Breng je veel tijd door achter het stuur? Vanwege de lange reistijd naar je werk of omdat je op vakantie  gaat met de auto? Dan is het fijn om wat gadgets in de auto te hebben die je trip een stuk aangenamer kunnen maken. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet.

Veilig autorijden is natuurlijk belangrijk. Daar moet je ook van alles voor doen om dit te regelen. Neem bijvoorbeeld een achteruitrijcamera in de auto. Als je dit nog niet hebt moet je dit zeker nemen. Hiermee rijd je een stuk veiliger over de weg omdat je verkeer achter je in de gaten kunt houden. Inparkeren gaat ook makkelijker. De waeco camera is een van de beste merken op dit gebied. Voor achteruitrijcameras kun je het beste een kiezen met bedrading. Je hebt ook draadloze versies maar die kunnen ruis ontvangen en dat wil je niet. Een andere gadget is een smartphone waarmee je handsfree kunt bellen. Je mag natuurlijk in de auto alleen bellen als je twee handen aan het stuur hebt. Je kunt een smartwatch gebruiken zodat je daar mee kunt bellen en de smartphone gewoon in je zak kunt houden. Je hoeft dus ook geen carkit te installeren. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met navigatie of een navigatiesysteem in de auto. Dit is natuurlijk erg fijn. Toch is het verstandig om een ouderwetse landkaart in de auto te hebben. Als de technologie het af laat weten kun je de papieren kaart erbij pakken om toch de weg te weten.

Heb je een motor en wil je ook graag de weg weten? Voorheen was dat lastig omdat er geen systemen voor motoren waren. Nu kun je kiezen voort de TomTom Rider Europa die alle wegen in Europa kent. Hij geeft ook aan waar flitsers zijn of file. Een anti slip mat op het dashboard is ook handig zodat je allerlei spulletjes kwijt kunt.

https://www.vanzwitserland.nl/