Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Zweten, een naar fenomeen

Niemand wil het maar veel van ons hebben het. Het overmatige zweten, een grote last voor velen van ons. Wanneer jij een sprintje trekt om de tram te halen staat het zweet je alweer op je voorhoofd en op een warme dag kan jij je maar beter niet bewegen want anders vind je al snel natte plekken terug onder je oksels. Er zijn tegenwoordig gelukkig wel oplossingen die hulp kunnen bieden. we zetten er graag een paar voor je op een rijtje.

 

Wat je bijvoorbeeld kan doen is aluminiumhoudende crèmes op smeren. Hierdoor zal je zweetproductie gestaag teruglopen. Ook kan het helpen als je zweethanden of zweetvoeten hebt om je handen of voeten tijdelijk in een bakje water te zetten waar een klein stroompje doorheen loopt. Je zweetkanaaltjes kunnen zo tijdelijk gesloten worden waardoor je dus minder zal zweten. Iets waar je misschien niet zo snel aan zou denken als oplossing is botox. De botox injecties kunnen gebruikt worden om zweten te gaan. Want normaal geven de zenuwen aan aan de zweetkliertjes wanneer ze zweet moeten gaan produceren. Deze communicatie kan dus tijdelijk stil gelegd worden met botox. Bijvoorbeeld de botox oksels prijs of voor de voeten is ook helemaal niet heel hoog. Voor zwetende oksels is ook Syneo5 aan te raden. Na dit middel een paar dagen te hebben op gesmeerd zal je geen last meer hebben van zweetoksels. Ook zijn er medicijnen die beschikbaar zijn tegen andere ziekten maar als bijwerking hebben dat ze zweten tegengaan. Je kan ook nog als laatste redmiddel kiezen om zweetklieren operatief te laten verwijderen.


Er zijn ook eenvoudigere tips. Zo is het natuurlijk belangrijk om jezelf regelmatig goed te wassen. Probeer ook vooral katoenen en wollen kleding te dragen en dus synthetische stoffen zoveel mogelijk te ontlopen. Ook zou je okselpads in je kleren kunnen plakken om zweetvlekken te voorkomen.

 

https://faceland.nl/