Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Verschillende codeersystemen voor barcodes

Rond 1440 werd door Johannes Gutenburg de boekdrukpers uitgevonden. Sindsdien is er wat betreft de vooruitgang van de technologie onwijs veel veranderd. Zo wordt op ieder moment wel een nieuw idee bedacht door iemand. Zo is dus ook de boekdrukkunst sinds de 15e eeuw enorm veranderd. Met name in het bedrijfsleven is de printer in een zeer korte tijd zeer essentieel geworden. Zo worden belangrijke documenten als ondernemingsplannen en arbeidscontracten dagelijks uitgeprint of juist ingelezen. Printers worden ook bij de consument thuis veel gebruikt. Zo printen studenten en scholieren meerdere keren per maand iets uit voor hun studie, printen kinderen kleurplaten en puzzels uit om zich te vermaken en printen volwassenen kookrecepten om wat vernieuwing in de keuken te brengen. Ook is het daarbij belangrijk dat de printer die de consument aanschaft lang mee gaat, inkt bespaard – om het milieu te besparen – en ook een goede kleur kwaliteit levert.

Er is echter nog veel meer mogelijk met een printer – vooral in de retail handel. Zo zou de printer gebruikt kunnen worden voor producten uit de supermarkt, of pakketjes uit het postkantoor. Deze printer zal logo’s, track & trace informatie en barcodes leveren: informatie die we dagelijks op producten terugvinden. Deze speciale codeer printer zorgt dus dat deze verschillende labels worden gedrukt.

Een barcode – beter bekend als een streepjescode – kan worden omschreven als een opeenvolging van verticale lijnen die als geheel een code representeren. Je kunt deze speciale code gelezen laten worden door een barscanner. Je kan deze specifieke codes herkennen aan een code die enkel uit cijfers bestaat, maar, afhankelijk van het codeersysteem dat gebruikt wordt, kan deze ook bestaan uit een combinatie van cijfers, leestekens en letters.

Een barcode helpt je ook enorm wanneer je de administratie moet doen voor een bedrijf. Dit heeft te maken met de productcodering die ervoor zorgt dat je precies zien welk product uit jouw bedrijf nog beschikbaar is in je inventaris.

http://kba-metronic.com/nl