Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Met Duravit heb je prijswinnend design in je badkamer

Met Duravit heb je prijswinnend design in je badkamer

Wanneer je op zoek bent naar sanitair voor je badkamer of toiletruimte van hoge kwaliteit én met een echt bijzonder design, dan ben je bij Duravit aan het juiste adres. Bij de ontwikkeling van haar sanitair werkt Duravit namelijk samen met diverse internationaal beroemde ontwerpers. Deze samenwerking heeft geleid tot bijzonder fraai, goed doordacht en opvallend vormgegeven sanitair. Duravit heeft bovendien voor verschillende sanitair series diverse prijzen en awards gewonnen.

Duravit ontwikkelt zeer diverse stijlen

Het assortiment badkamer sanitair van Duravit is zeer divers. Steeds meer mensen zien hun badkamer tegenwoordig als een volwaardig deel van hun woning, dat ze ook zo stijlvol mogelijk in willen richten, zodat ze er optimaal en in een ontspannen atmosfeer van kunnen genieten. Duravit speelt daar handig op in door zeer uiteenlopende stijlen te ontwikkelen, zodat er altijd wel een stijl bij is, die jou op het lijf geschreven is.

Elegant, modern, luxe of minimalistisch

Zo heeft Duravit de lijn 2nd Floor. De producten uit deze serie zijn op een eenvoudige manier elegant en uitdagend. De serie D-code is een hele nieuwe lijn met een consequente vormgeving en een zeer gunstige prijs – kwaliteitverhouding. Happy D.2 is de naam van een lijn die zowel veelzijdig en modern en toch ook tijdloos is. Dan is er nog de Pura Vida serie: elegant en luxe, maar op een zeer subtiele manier. Deze prachtige lijn van sanitair producten is minimalistisch, maar met een elegante, vrouwelijke touch. En tot slot is er de serie Vero. Deze lijn staat in het teken van de rechthoek. De producten die tot deze lijn behoren zijn van keramiek en rechthoekig van vorm.

De ontwerpen van Philippe Starck

Zoals je ziet kun je dus alle kanten op met Duravit. Van elegant en luxe tot strakke rechthoeken. Maar de meest bijzondere series zijn toch wel de series waar topontwerper Philippe Starck zijn naam aan verbonden heeft. Inmiddels heeft hij drie lijnen ontworpen voor Duravit. De Starck 1 serie gaat terug in de tijd naar de manier hoe de eerste badkamers waren ingericht. Toilet, wastafel en bad hebben de vorm van hun allereerste voorlopers, de emmer, tobbe en waskom. De Starck 2 serie daarentegen heeft juist een frisse, lichte uitstraling. En de Starck 3 serie is een zeer diverse lijn die je het beste kunt omschrijven als universeel design.

Serie X

Tenslotte heeft Philippe Starck ook nog de serie X ontworpen. Dit is een serie met eenvoudige rechthoekige vormen. Het bijzondere aan deze lijn is dat de rechthoek die het ontwerp kenmerkt een rondom lopende rand heeft, die zodanig gevormd is dat je er nergens dingen op neer kunt leggen.

In onze webshop kun je verschillende series van zowel wastafels en wandclosets als complete badkamermeubelen van Duravit terugvinden. Neem eens een kijkje en laat u verrassen door de veelzijdige stijlen van dit Duitse topmerk.