Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Hoe kan je groenten het best klaar maken?

Het is erg belangrijk dat je elke dag genoeg groente binnen krijgt, omdat hier bepaalde vitamines inzitten. Toch is er vaak kritiek op het koken van groente in water, want dit zal ervoor zorgen dat de vitamines weglekken. Bakken en braden van groente is dan ook beter, maar dit zorgt wel weer voor extra vet. Hieronder zullen tips worden gegeven om vitamineverlies uit groenten tegen te gaan. Heb je toch last van een tekort aan een bepaald vitamine, dan kan je het altijd aanvullen met vitamines, topvitamins zal u hier verder mee kunnen helpen.

Allereerst is het belangrijk om de groente zelf te snijden. Wanneer je gesneden groente in de winkel koopt zal dit minder vitamine C bevatten. Het snijden en schillen van groenten zorgt er namelijk al voor dat er vitamine verloren gaat. Wanneer je besluit om wel je groente in water te koken, doe dit dan in kokend water. Als groente in koud water wordt opgezet is de groente een tijdje verwarmd op lage temperaturen en ook dit zorgt ervoor dat de vitamines verloren gaan. Probeer altijd met zo min mogelijk water je groente te kopen, zo kan er ook zo min mogelijk vitamine C weglekken. Kook met de deksel op de pan, zo komt er weinig zuurstof bij de groente en kunnen de vitamines door de dampen ook niet zomaar verloren gaan.

Vitamine C is natuurlijk erg belangrijk, maar ook vitamine D dit zorgt namelijk voor sterke botten. Zo zijn er nog vele vitamines die erg belangrijk zijn, zorg daarom ook goed dat je let op wat je binnen krijgt en hoe, want bij de groente was al te zien dat je het beter kan bakken en braden dan koken. Je wilt natuurlijk geen vitamines missen, want daardoor voelt je lichaam zich vaak minder goed en kan je bijvoorbeeld moeite hebben met concentreren.

https://www.topvitamins.nl/