Zen Ekindo
Image default
Health / Alternative

Bodytec: kort maar krachtig!

Bodytec is de ideale workout voor mensen die weinig zin of tijd hebben om uren in de sportschool door te brengen. Ook als u fysieke beperkingen heeft biedt een bodytec training bij Van Schaik personal training uitkomst. Want ook al kunt u (een deel van) uw lichaam niet trainen, door middel van de bodytec training verstrekt u toch uw spiermassa.

Wat is bodytec precies?

Bodytec wordt veel toegepast in de topsport. Ook fysiotherapeuten maken veel gebruik van deze effectieve trainingsvorm.  Zo wordt bodytec onder andere ingezet voor herstel na een blessure of bij revalidatie. Bij Van Schaik personal training kunt u nu ook terecht voor deze korte maar zeer krachtige en effectieve full body workout. Door middel van elektrische impulsen worden de spieren gestimuleerd en versterkt. De elektro stimulatie zorgt voor een effectieve prikkel. Bij Van Schaik personal training wordt samen met u de intensiteit van de prikkel bepaald. Ook wordt gekeken welke spiergroepen extra of juist niet getraind moeten worden. Bij de bodytec workout traint u 90% van uw spieren. U traint zelfs de dieper liggende spieren die normaal gesproken lastig te trainen zijn. U traint ook aanzienlijk korter dan een normale krachttraining. Zo staat een bodytec training van 20 minuten gelijk aan een 3 uur durende kracht training.

Wat zijn de effecten van bodytec?

Wat doet bodytec allemaal voor uw lichaam? Doordat alle spiergroepen gelijktijdig worden intensief worden geactiveerd en gestimuleerd zorgt bodytec voor een betere stofwisseling, stimuleert het de aanmaak van collageen en heeft het een positief effect op de doorbloeding van uw huid waardoor u een strakkere huid krijgt en cellulitis kan afnemen. Nog meer voordelen van bodytec zijn: u kunt ermee revalideren van een blessure, u kunt een disbalans in uw spieren verhelpen, een strakker lichaam krijgen, uw sportprestaties verbeteren, u zult energieker en fitter worden, afvallen, spiermassa opbouwen en u kunt ondanks een eventuele beperking toch trainen. Er zijn wel uitzonderingen. Mocht u namelijk zwanger zijn of drager zijn van een pacemaker dan is deze workout niet voor u geschikt. Verder is bodytec is een zeer effectieve full body workout voor iedereen en gecombineerd met een goede balans in beweging, voeding en ontspanning biedt het een blijvend resultaat.