Zen Ekindo
Image default
Woning en Tuin

Plexiglas als antwoord op glas

Hét alternatief voor glas is plexiglas. Naast dat het bijna dezelfde eigenschappen heeft als glas, kent het daarnaast nog vele voordelen ten opzichte van dit materiaal. Platen van plexiglas zijn erg populair door de vele toepassingen en de gemakkelijke bewerking van het materiaal. Het is makkelijk verkrijgbaar, zelfs online. Plexiglas koop je onder andere bij Van Viegen waar ze een uitgebreid assortiment hebben en je daarnaast telefonisch contact kunt hebben met een medewerker die je helpt bij het uitkiezen van de juiste plaat.

 

De perfecte vervanger voor glas

Plexiglas is een kunststof die die als vervanger dient voor glas. Dit materiaal wordt erg veel gebruikt in woningen, winkels, kantoren of buiten. Door de vele voordelen is het ontzettend populair en is het wellicht ook iets voor jou. Ben je op zoek naar stevig, helder en transparant materiaal? Dan is plexiglas een hele goede optie. Het laat 92% licht door en is dus bijna net zo transparant als glas. Daarnaast is het bestendig tegen uv licht, wat inhoudt dat het niet verkleurd door de zon.

 

Veilig en stevig materiaal

Welke voordelen heeft plexiglas ten opzichte van glas? Ten eerste is plexiglas een stuk sterker dan glas. Glas kan uit elkaar spatten, versplinteren of breken. De kans dat dit bij plexiglas gebeurt is een stuk kleiner. En met dit gegeven komen we meteen bij het tweede voordeel, namelijk dat het makkelijk te bewerken is. Het scheurt en splintert niet zo snel, dus ook voor de beginnende doe het zelver is plexiglas een veilige keuze. Plexiglas is heel stevig, maar wel wat zachter dan glas. Je kunt er dus in boren, je kunt het verhitten en verbuigen of zagen. Hierdoor kun je de vorm naar je eigen hand zetten en kun je het voor allerlei doeleinden gebruiken.

 

Gemakkelijk online te bestellen

Voor welke dingen kun je plexiglas dan allemaal gebruiken? Onder andere voor voorzetramen, douchedeuren, fotolijstjes, naambordjes en aquariums. Je kunt het eigenlijk voor alle zaken gebruiken waar je glas ook voor kunt inzetten. Maar dan op een goedkopere en veiligere manier. Plexiglas is namelijk beter betaalbaar dan glas en is ook beter te verkrijgen. Je kunt het onder andere online bestellen. Je kunt platen in standaard maten kopen, maar veel online webshops maken het ook voor je op maat. Van Viegen is zo’n online winkel die je uitgebreid advies geeft en precies maakt wat jij wilt. Het wordt snel bij je thuis bezorgd zodat jij aan de slag kunt met je nieuwe project.