Zen Ekindo
Image default
Woning en Tuin

Voor welke interieurstijl zijn houten vloeren geschikt?

Houten vloeren zijn ontzettend populair als vloerbedekking in woningen. Zeker in combinatie met landelijke meubels en natuurlijke kleuren komen houten vloeren prachtig tot hun recht. Denk aan een donkere wengé-vloer die mooi uitkomt met lichtere meubels, tapijten en gordijnen. Het contrast tussen de kleuren geeft een ruimtelijk gevoel aan uw woning, zonder storend te zijn. Als u in de buurt van Zaandam woont en op zoek bent naar houten vloeren van goede kwaliteit, dan moet u bij Klitsie Parketvloeren in Wormerveer zijn.

Maak een keuze uit verschillende vloerpatronen

Als u de uitstraling van houten vloeren mooi vindt, dan heeft u nog enkele andere keuzes te maken voordat u de vloer gaat leggen. Dit blijft namelijk niet beperkt tot de houtsoort. Zo is het ook belangrijk om te kiezen of u een vast patroon wilt als vloer, of liever houten vloeren die volledig in wildverband gelegd zijn. Enkele patronen die momenteel erg populair zijn in interieurland zijn bijvoorbeeld de Hongaarse punt, het sterpatroon en het kubuspatroon. Bij de Hongaarse punt wordt de planken van de houten vloeren onder een hoek van 45° graden geplaatst die aan de bovenzijde aansluit. Met het sterpatroon heeft u de mogelijkheid om een écht persoonlijke draai aan uw vloer te geven. Kies bijvoorbeeld zelf de ‘richting’ of de grootte van de te gebruiken parketplanken. Het kubuspatroon is ook een zeer eigenzinnige legwijze die bijna driedimensionaal aandoet als u vanuit een bepaalde hoek kijkt.

Laat de vloer leggen door een specialist

Uiteraard is het mogelijk dat u de vloer zelf gaat leggen. Als u echter zeker wilt zijn van een mooi gelegde vloer die zelfs in de moeilijkste hoeken mooi aansluit, dan vertrouwt u het best op een vloerenspecialist. Voor het laten leggen én onderhouden van houten vloeren in de buurt van Zaandam bent u bij Klitsie Parketvloeren in Wormerveer aan het juiste adres. Deze specialisten werken alle spijkergaatjes netjes weg en behandelen uw vloer met het meest voedende product voor oplevering. Als u vragen heeft of meer wilt weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met dit bedrijf.

https://klitsieparketvloeren.nl/