Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Staal verzinken is makkelijker dan gedacht

Staal verzinken: wat is dat precies? Staal heeft de ongewenste eigenschap dat het na verloop van tijd gaat roesten. Oxidatie vindt plaats als het staal met water of buitenlucht in aanraking komt. Als staal roest, verzwakt het materiaal. Dat betekent dat een constructie van staal minder sterk wordt naarmate het staal verder roest. Dit kan de nodige gevaren opleveren. Om te verhinderen dat het verhaal gaat eroderen, kunt u ervoor kiezen om het staal te laten verzinken. Als u het materiaal eenmaal hebt verzinkt, is het daarna minstens 10 jaar bestendig tegen corrosie. Dat betekent dat u er een decennium lang geen omkijken meer naar hebt. Prijstechnisch is verzinken ook aan te raden, simpelweg omdat oud staal wegens veiligheidsvoorschriften vervangen moet worden. Maar waar in Brabant kunt u nu het best staal laten verzinken?

Staal laten verzinken

Het laten verzinken van staal kan lang niet overal. Wilt u uw staal tegen roest beschermen, dan is Verzinkerij Rijen de beste optie. Deze verzinkerij in Rijen is namelijk de enige in zijn soort in Nederland die thermisch verzinkt. Het constructiebedrijf werkt conform de eisen die zijn vastgelegd in NEN-EN-1090. De verzinkerij is een familiebedrijf in Rijen dat al ruim 40 jaar garant staat voor vakmanschap en de beste kwaliteit. Ook voor het verzinken van grote hoeveelheden staal kunt u bij Verzinkerij Rijen terecht. Er wordt in een hoog tempo gewerkt, met zo kort maar effectief mogelijke lijnen van communicatie. Relaties worden opgebouwd met het oog op de lange termijn: het liefst is de verzinkerij in Brabant zijn klanten langdurig van dienst.

De EN-ISO-1461-regels

Staal laten verzinken gebeurt via de ISO-regels. De beproevingsmethode is die van de thermische zinklaag. Het hier beschreven bedrijf houdt zich aan alle eisen die in de norm zijn vastgelegd. Het bad waarin het staal komt te liggen, bestaat voor liefst 99% uit pure zink. Wilt u hier meer informatie over? De vriendelijke en deskundige medewerkers van Verzinkerij Rijen in Brabant vertellen u graag meer. Schroom niet om contact met hen op te nemen en u te laten informeren over de mogelijkheden.

https://verzinkerij-rijen.nl/