Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Minder gas en meer duurzaamheid en geld

Als je minder gas wilt verbruiken, omdat het gas steeds duurder wordt of omdat het beter is voor het milieu, kan je hier vinden hoe je daarmee moet beginnen. Allereerst is het een verstandige stap om van koken op gas over te stappen op een inductieplaat. Het is verstandig om de inductieplaat door een elektricien te laten installeren. Dit kan bijvoorbeeld door een Elektricien Zaanstreek 24 uur, maar in elke stad is er wel een elektricien te vinden die dit voor je kan doen. De elektriciens zorgen ervoor dat de gehele inductieplaat functioneert en dat de stoppen bij gebruik niet zullen doorslaan. 

Pas je douche routine aan

Als je de Elektricien Zaanstreek 24 uur hebt gebeld voor de installatie van de inductiekookplaat is het tijd voor het volgende stapje in de richting van een verminderd gasverbruik. Minder gas verbruiken kan ook op het douchen worden toegepast. Douchewater wordt namelijk verwarmd door gas. Het is dus zo dat hoe warmer je doucht hoe meer gas er wordt verbruikt, en hoe langer je doucht hoe meer gas er wordt verbruikt. Het is dus slim om spaarzaam met het douchewater om te gaan. Zet bijvoorbeeld de volgende keer een timertje van vijf minuten als je gaat douchen of koop een waterbesparende douchekop. 

Goede isolatie voor minder gasverbruik

Wat je verder kan doen om zo min mogelijk gas te verbruiken, is ervoor zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Je huis verwarmen doe je namelijk door middel van gas. Je wilt dat deze warmte dus goed in je huis blijft hangen en niet naar buitenshuis gaat, want dan moet je alsmaar je huis blijven verwarmen. Dit kost geld en is slecht voor het milieu. Door in alle ramen dubbelglas te plaatsen, in plaats van enkel glas, kan je meer warmte binnen houden. Ook spouwmuurisolatie werkt hierbij. De spouw is de ruimte tussen de twee buitenmuren. Als dit geïsoleerd is zal er meer warmte binnenshuis blijven hangen.