Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Dit vergeet je vaak bij het schoonmaken van je auto interieur

Je auto van binnen schoonhouden is belangrijk. Het zorgt niet alleen voor een fijne rit, maar houdt je auto ook langer in goede staat. Toch vergeten we vaak bepaalde dingen als we ons auto interieur schoonmaken. Hier bespreken we die vaak vergeten dingen en geven we je tips om je auto van binnen tip-top te houden. En heb je geen zin om dit zelf te doen? Je kunt je auto interieur reinigen Amsterdam. Laat het dan gewoon over aan de pro’s. 

Ventilatieroosters en luchtfilters

We denken meestal aan stofzuigen en het dashboard afnemen, maar de ventilatieroosters en luchtfilters worden vaak over het hoofd gezien. Ze kunnen vol raken met stof, pollen en zelfs schimmel. Gebruik een zachte borstel om het stof uit de roosters te halen en vervang het luchtfilter indien nodig. Zo blijft de lucht in je auto fris en gezond.

Stoelen en vloermatten

We weten allemaal dat we de stoelen en vloermatten moeten schoonmaken, maar sommige plekken vergeten we. Denk aan de ruimte onder de stoelen en tussen de kussens. Hier hopen kruimels en vuil zich snel op. Gebruik een smalle stofzuigermond om deze moeilijke plekken goed schoon te maken. Voor vlekken op de stoelen, gebruik een speciale reiniger voor de bekleding en volg de instructies.

Deuren en handgrepen

We raken de deuren en handgrepen constant aan, maar ze krijgen zelden een goede schoonmaakbeurt. Veeg ze regelmatig af met een mild schoonmaakmiddel om ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen. Vergeet niet om de binnenkant van de deur en de rubberen afdichtingen schoon te maken om tocht en lawaai buiten te houden.

Stuur en versnellingspook

Het stuur en de versnellingspook worden vaak vergeten bij het schoonmaken van het auto interieur, terwijl onze handen er constant mee in aanraking komen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om ze schoon te maken en te desinfecteren. Zo houd je het stuur en de versnellingspook schoon en hygiënisch.

Schermen en knoppen

Moderne auto’s hebben vaak touchscreen-displays en veel knoppen. Deze worden snel vies door vingerafdrukken en stof. Gebruik een microvezeldoek om ze regelmatig schoon te vegen. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen het oppervlak beschadigen. Het schoonmaken van je auto interieur is meer dan alleen de zichtbare plekken aanpakken. Vergeet niet de vaak vergeten plekken zoals de ventilatieroosters, de ruimte onder de stoelen en de deuren. Door hier aandacht aan te besteden, zorg je ervoor dat je auto er niet alleen van binnen fris en schoon uitziet, maar ook gezonder is om in te rijden. Succes!