Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Schoorsteenkap: wat is dit en welke soorten zijn er?

Het aspect veiligheid is een van de belangrijkste aandachtspunten als je een eigen woning hebt. Als er iets is dat je wilt voorkomen, is het wel brand, instortingsgevaar en andere gevaarlijke situaties in en rondom de woning. Een van de manieren om een woning veiliger te maken, is het gebruik van een schoorsteenkap. Waarvoor wordt deze accessoire gebruikt, wat is de meerwaarde en het doel van schoorsteenkappen en welke soorten bestaan er?

 

Schoorsteenkappen zorgen voor een efficiënte rookafvoer 

Een schoorsteenkap is een afsluiting van de schoorsteenschacht, die voorkomt dat rook terugslaat in het rookkanaal van de schoorsteen. Dit maakt de woning een stuk veiliger, omdat je geen risico loopt op vervuilde CO2-rook die terugkomt in de woning. Naast rookafvoer zorgen schoorsteenkappen ook voor een een goede luchtcirculatie in de schoorsteen, ofwel: meer trekkracht zodat de kachel of haard beter brandt. Hierdoor kan er energie bespaart worden.

Fijn is verder dat de kappen ervoor zorgen dat er geen neerslag in het rookkanaal komt. Hierdoor blijft je schoorsteen langer goed. Fijn is voorts ook het stilistische element dat een rookkap inbrengt. Een rookkap ziet er strak en luxueus uit en geeft een woning, of het nu een boerderij, villa of rijtjeshuis betreft, net iets meer uitstraling en cachet. En, last but not least, voordelig is verder ook dat een rookkap verhinderd dat er vogelnesten en ongedierte in de schoorsteenschacht terechtkomen.

 

Soorten kappen voor schoorstenen

Er zijn diverse soorten schoorsteenkappen. Bekende soorten zijn de trekkap met gaas, die zorg voor rookafvoer bij gaskachels en houthaarden, en de multifunctionele rotorkap. Wil je meer weten, kijk dan eens naar alle mogelijkheden die wij qua rookkappen te bieden hebben!

 

Gerelateerde artikelen

Machinaal straten met de RoadPrinter: wat zijn uw mogelijkheden?

Staal verzinken is makkelijker dan gedacht

Laat de auto inkoop over aan een specialist in Breda