Zen Ekindo
Image default
Huishoudelijk

Kerntrekbeveiliging

Een nieuwe manier van inbreken die inbrekers tegenwoordig steeds meer toepassen is kerntrekken. Omdat het een vrij nieuwe manier van inbreken is, zijn nog niet alle oude sloten goed bestemt tegen deze vorm van een inbreken en daarom is het handig om gauw jouw sloten te bekijken om te zien of jouw sloten goed beveiligd zijn. In deze tekst gaan we kijken wat deze nieuwe vorm van inbreken precies inhoudt, welke manieren je het beste kunt gebruiken om de sloten te beveiligen tegen inbraak en welke sloten u het beste kunt nemen om inbrekers voorlopig buiten te sluiten.

Kerntrekmethode

Bij de kerntrekmethode gebruikt een inbreker een schroef. Deze boort hij met een boormachine in het slot totdat hij ver genoeg in de cilinder zit. Vervolgens pakt de inbreker een klauwhamer waarmee hij de schroef er uit trekt. Het slot is daardoor niet meer vergrendeld en de inbreker kan op die manier heel makkelijk het huis binnen dringen. Deze methode duurt voor een inbreker ongeveer 20 seconden. Het is voor hem dus ontzettend gemakkelijk om een slot open te breken wanneer het slot niet goed beveiligd is. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook manieren om de sloten te beveiligen tegen kerntrekken. Deze sloten noemen we kerntrek-proof en zorgen er voor dat een inbreker niet zomaar met deze manier kan binnendringen in een woning. Voor een uitgebreid overzicht van verschillende sloten die aangeboden worden die kerntrek-proof zijn, neem gauw eens een kijkje op M&C Cilindersloten om jouw huis te beveiligen tegen deze vernuftige manier van inbreken.

Kerntrekbeveiliging

Er zijn verschillende manieren om de sloten te beveiligen tegen kerntrekken. De eerste manier is door middel van kerntrekbeslag. Bij kerntrekbeslag wordt er gebruik gemaakt van een extra laag metaal waardoor het cilinder ontzettend moeilijk te breken is. Een inbreker zal dit slot ook van verre herkennen en er dan eerder voor kiezen om door te lopen dan om een poging te wagen bij jouw slot. Het huis is dan dus beveiligd tegen deze methode omdat een inbreker niet eens in de buurt zal komen van het huis. Het nadeel van deze manier van kerntrekbeveiliging is dat het moeilijk te plaatsen is. Vaak komen de schroefgaten namelijk niet overeen met de gaten van het oude slot. Ook is er met dit slot geen beveiliging voor alle soorten inbraken. Een andere methode is om gebruik te maken van deurcilinders met een SKG 3* keurmerk. Het voordeel aan deze methode is dat de deur beveiligd is tegen alle soorten inbraken, maar ook dat het slot makkelijk zelf geplaatst kan worden. Deze sloten zijn er in een hoop verschillende soorten en maten.

Tot slot

Om het huis optimaal te beschermen tegen inbrekers en de kerntrekmethode, wordt er dus geadviseerd om minimaal een SKG 3* keurmerk slot in uw deur te plaatsen. Kijk gauw welke sloten jij hebt en vervang deze wanneer ze niet meer voldoen aan de huidige keurmerken van dit moment.

https://mc-cilinder.nl/kerntrekbeveiliging/