Zen Ekindo
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning: een introductie

Chip Tuning of Auto Remapping, zoals ook bekend is, is een zeer effectieve, kosteneffectieve en efficiënte manier van tuning van het voertuig. Motorafstemming is in wezen ontworpen om de prestaties en de motorprestaties te stimuleren. Chip Tuning is gemakkelijk en het belangrijkste, een veilige manier om de werkparameters van de motoren te wijzigen en daardoor zijn prestaties te vergroten. Er zijn veel manieren om een auto te wijzigen, maar ze zijn allemaal betrokken bij het maken van permanente veranderingen in de voertuigsoftware die niet kan worden gedaan zonder de originele voertuigsoftware uit het systeem te verwijderen. Opname, aan de andere kant, houdt alleen in het maken van hardware-modificatie aan het voertuigcomputersysteem waarmee u gebruik kunt maken van eerder bestaande software, maar in een andere instelling.

 

Een auto opleveren, houdt een chip met die wordt gebruikt om de auto in staat te stellen de besturingseenheid (C.U. te schakelen eenheid) van de ene functie naar het andere. Het bestaat uit twee hoofdcomponenten – een lees- / schrijfprocessorchips en een Bootstrap-logische eenheid. Deze chip dient als een controller voor het CARS-systeem en het is geïnstalleerd in de computer of in de Motor Control Unit (ECU). Het doel van deze chip is om de auto op een nieuwe en andere manier te laten werken.

Het belangrijkste voordeel van de afstemming van de chip van andere traditionele vormen van auto-afstemming is dat u een enkel deel van de auto kunt vervangen in plaats van wijzigingen in de verschillende softwareprogramma’s te hoeven aanbrengen.

 

Chip Tuning omvat het veranderen van de make-up van de ECU of de elektronische besturingseenheid. Het omvat ook het veranderen van de bedrading van de ECU. Er zijn echter enkele onderdelen die intact moeten worden achtergelaten. Sommige hiervan zijn de resetbedrading, spanningscontrolechips en de truien. Deze chiponderdelen zijn essentieel bij het uitvoeren van bepaalde functies, zoals het ontsteken van de brandstof, het in- en uitschakelen van de ontstekingspiralen. De fouten worden ook gewijzigd om de nieuwe chips in te zetten en dit moet worden gedaan door een professional die is opgeleid om deze speciale soorten apparaten te installeren en te wijzigen.

 

De belangrijkste reden waarom mensen zich bezighouden met chiptuning is om macht en koppel te verkrijgen. Er zijn een aantal voordelen hiervan. De belangrijkste is dat het de natuurlijke geaspirateerde motoren mogelijk zal maken om beter te presteren dan de natuurlijke tegenhanger van de naaien. Het helpt de auto meer pksporen te krijgen zonder in gevaar te brengen over de prestaties en betrouwbaarheid van de motor. Er zijn veel voordelen hiervan.

 

Het belangrijkste voordeel van chiptuning is de vermogensbehuizing die het geeft aan de motor. Het helpt bij het verhogen van het brandstofverbruik van het voertuig. De toename van de brandstofefficiëntie zal u helpen om geld te besparen dat anders zou zijn gegaan om een nieuwe motor te kopen. U kunt ook in staat zijn om de emissieniveaus van uw voertuig te verminderen. Dit komt omdat de extra brandstof die nu aan de verbrandingskamer wordt toegevoegd, de motor zal helpen beter te presteren dan voorheen.

 

Als u geïnteresseerd bent in het krijgen van een chip-afstemming op uw motor, moet u beginnen met het verkrijgen van een aantal experthulp van een chiptuner. Als je denkt dat je motor veel problemen mee heeft, dan is het beter om professionele hulp te zoeken bij iemand die veel kent over de ins en outs van het motorpormanagement en een chiptuning. Deze mensen zullen u ook begeleiden door het hele proces van afremmen en zullen u vertellen of het het waard is of niet. Vergeet niet dat het hele doel achter een van deze operaties is om de prestaties van de motor te verbeteren. Voordat u een van deze gedaan krijgt, moet u eerst de handleiding van uw voertuigen controleren en ontdekken of dit is toegestaan. Door een motor te verbieden is zeer verboden omdat het de werking van het gehele voertuig zal veranderen.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/