Zen Ekindo
Image default
Gezondheid

Herzie je prioriteiten bij een Burn-out

Burn-out is een onmiskenbaar teken dat iets belangrijks in uw leven niet werkt. Neem de tijd om na te denken over je hoop, doelen en dromen. Verwaarloos je iets dat echt belangrijk voor je is? Dit kan een kans zijn om te herontdekken wat je echt gelukkig maakt en om het rustiger aan te doen en jezelf de tijd te gunnen om uit te rusten, na te denken en te genezen. Een burn-out coach kan je helpen bij het stellen van je grenzen maar natuurlijk kun je er ook zelf mee aan de slag.

Stel grenzen. 

Overbelast jezelf niet. Leer “nee” te zeggen tegen verzoeken om uw tijd. Als je dit moeilijk vindt, herinner jezelf er dan aan dat “nee” zeggen je in staat stelt om “ja” te zeggen tegen de verplichtingen die je wilt aangaan.

Neem een dagelijkse pauze van technologie. 

Bepaal elke dag een tijdstip waarop u de verbinding volledig verbreekt. Leg je laptop weg, zet je telefoon uit en controleer je e-mail of sociale media niet meer.

Koester je creatieve kant. 

Creativiteit is een krachtig tegengif tegen burn-out. Probeer iets nieuws, start een leuk project, of hervat een favoriete hobby. Kies activiteiten die niets te maken hebben met werk of wat je stress bezorgt.

Maak tijd vrij voor ontspanning. 

Ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en diep ademhalen activeren de ontspanningsreactie van het lichaam, een staat van rust die het tegenovergestelde is van de stressreactie.

Zorg voor voldoende slaap. 

Een vermoeid gevoel kan een burnout verergeren doordat u irrationeel gaat denken. Houd het hoofd koel in stressvolle situaties door een goede nachtrust te nemen.

 

https://ruudmeulenberg.nl