Zen Ekindo
Image default
Vakantie

Bordeaux is de stad in Frankrijk die in het oog springt

Er zijn veel verschillende dingen die Bordeaux doen opvallen. Ten eerste is het een centrum voor een massale wijnbouwregio. Bovendien heeft het een overvloed aan gotische gebouwen en er zijn tal van interessante openbare tuinen. De stad Bordeaux heeft ook een ongelooflijke cultuur die in het oog springt. Dat maakt het een geweldige plek om te bezoeken, zoals je hieronder zal merken.

Quais de Bordeaux

Quais de Bordeaux levert een van de mooiste waterkanten in de regio. Er zijn hier tal van interessante, oudere gebouwen, om nog maar te zwijgen van de prachtige tuinen. Er is hier veel te zien en bewonderen. Je moet het zelf maar eens proberen, want het is in de eerste plaats zo verbazend en uniek.

La Cité du Vin

La Cité du Vin is een ultramodern gebouw. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hier kennismaken met de geschiedenis van de wijn, met de manier waarop deze wereldwijd wordt gemaakt en met de talrijke wijnsoorten in de regio. Het is een leuke belevenis en aangezien het een geweldig museum is, zal je er zeker veel foto’s maken.

Place des Quinconces

Over foto’s gesproken, dit is ook een geweldige plek om zelf foto’s te maken. Het monument is adembenemend en er loopt een fontein door. Dit is gewoon verbluffend, veel mensen zijn er dol op omdat het zo indrukwekkend en bijzonder is. Het is de moeite waard om er de tijd voor te nemen.

Opéra National de Bordeaux-Grand Théâtre

Het Opera gebouw is groot, imposant en het springt in het oog. Er zijn hier veel grote voorstellingen en het mooiste is dat het ook nog eens een oud gebouw is met een vrij indrukwekkende architectuur.

Grosse Cloche (De Grote Klok)

Je wilt de Grosse Cloche bezichtigen omdat het één van de laatste overgebleven klokkentorens in de stad is. Niet alleen geeft het een ritme aan de stad, maar het is ook een unieke, prachtige klokkentoren met veel bijzonderheden. Je wil dit geweldige gebouw bezoeken en het in actie zien.

Saint André Kathedraal

De kathedraal van Saint André is een historisch monument en veel mensen zullen het waarderen omdat het een prachtig overblijfsel van vroeger is. Het is één van de mooiste plekken die je kan bezoeken en verkennen en je zal het ongelooflijk interessant en divers vinden.

Conclusie

We adviseren je om Bordeaux te bezoeken en te genieten van al deze geweldige plaatsen, evenals vele andere. Huur een auto in Bordeaux en je zal geen probleem hebben om alle bezienswaardigheden snel te bereiken. U vindt hier meer over autoverhuur in Bordeaux: https://www.autoprio.nl/nl-frankrijk-stad-bordeaux-nouvelle-aquitaine/. Dit is een spannende, geweldige stad om te verkennen en zorgt steeds weer voor een heleboel spannende avonturen. Als je van plan bent om een wijn tour op het platteland te maken zal een huurauto echt handig zijn. Huur een auto in de stad en rij naar het platteland om alle beroemde wijngaarden te bezoeken. Het is de moeite waard om een auto te huren in Bordeaux, aangezien je alle bestemmingen snel en zonder zorgen kan bereiken. Daarnaast is het ook handiger en comfortabeler omdat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer en geen tijd hoeft te verspillen.

https://www.autoprio.nl