Zen Ekindo
Image default
Vakantie

Yoga zeilvakantie in Griekenland en Turkije

Onlangs heb ik een nieuwe site ontdekt van een bedrijf gespecialiseerd in Yoga Reizen: https://yogareizen.nl/. Ik ben er heel enthousiast over. Yoga en vakantie vieren: dat gaat prima samen. In beide gevallen wil je immers even helemaal tot jezelf komen! De prachtige zee, de verstilde omgeving, machtige vergezichten, maar daarnaast ook gezellige kustplaatsjes, heerlijke terrasjes en leuke winkeltjes. De afwisseling is groot bij een yogavakantie op de Middellandse Zee.

Yoga retreat op een klassiek zeilschip

Een 20 meter lang houten zeilschip is tijdens deze vakantie jouw thuisbasis. Een zeilende tour door machtige natuur én door een historisch verleden. En met dit decor op de achtergrond kan jij je overgeven aan de verstilling. Yogalessen, twee keer per dag, op iedere keer weer een andere bijzondere plek. Of je nu wel of geen yoga ervaring hebt, dat maakt helemaal niet uit. Een sportieve les in de ochtend en in de middag gaat het wat kalmer aan. Zeilend genieten van zon, zee en heel veel zen! Want de sfeer neem je mee als je bijvoorbeeld op het dek een yogales doet. Het schip deint zacht mee en jij denkt aan Odysseus. Of misschien denk je zelfs wel de klanken te horen van de zanger Orpheus!

Maar ook veel afwisseling

Een bijzondere combinatie dus. Maar er is nog meer! Naast yoga en in alle rust van al het moois (en de zon) genieten, is er ook volop tijd om te genieten van de kustplaatsjes en hun terrasjes en winkeltjes. Maar daarnaast ook van andere leuke activiteiten. Heerlijk zwemmen, suppen of misschien wil je wel even kanoën. Het kan allemaal.

Culinaire yogareis

Je zou deze reis ook een culinaire yoga reis kunnen noemen. Want met professionele koks aan boord, kan je maar liefst drie keer per dag van een heerlijke maaltijd genieten. Dat is allemaal bij de reis inbegrepen. Twee avonden in de week mogen de koks zelf even op adem komen en dan zal je zelf voor je eten moeten zorgen. Maar dat is niet moeilijk, want de plaatsen die ze aandoen hebben uiteraard genoeg eetmogelijkheden. Deze koks combineren de heerlijke Turkse keuken met andere wereldse gerechten. Uiteraard houden ze ook rekening met jouw wensen, zoals vegetarisch of veganistisch eten.

Yoga vakantie Griekenland en Turkije

Met deze yogareizen starten ze in Turkije, maar de meeste tijd zeilen ze in Griekse wateren. Ze zeilen vooral rondom het eiland Symi (onder de rook van het schiereiland Datca). In dit stukje Middellandse Zee ben je trouwens niet alleen. Dolfijnen en schildpadden hebben dit stukje prachtige zee ook ontdekt, dus met een beetje geluk… Het water is glashelder en de golven zijn niet torenhoog: een betere plek kan je niet bedenken. Zeker niet als je je bedenkt dat de wind, die je nodig hebt om te zeilen, er wel is. En op dit idyllische plekje kan jij zomaar je yogalessen volgen, deinend op de golven. Of misschien wel op het strand…

Yogadocenten: passie voor yoga en reizen

De yogadocenten , die uit het hele land vandaan komen, zijn allemaal ervaren yogadocenten die moeiteloos schakelen tussen de verschillende niveaus van de deelnemers. Dus jouw ervaring is echt niet van belang! Misschien wil je op deze manier zelfs kennismaken met yoga? Helemaal goed! De docenten zijn allemaal gepassioneerd door yoga en houden van reizen. De combinatie van zon, zee, zen en zeilen is uiteraard de perfecte ondergrond voor yoga! Natuurlijk geeft iedere docent les in zijn eigen yogastijl. Dus voor ieder is vast een ideale yogareis te vinden.

 

Yoga Reizen is een onderdeel van ZonnigeVakanties en aangesloten bij Stichting GGTO Garantiefonds.

Op hun vermelding op Zoover zie je veel mooie foto’s en reacties van mensen die al zo’n ontspannende reis gemaakt hebben.

 

 

https://yogareizen.nl/