Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Isolatieglas en warmteoverdracht

Isolatieglas minimaliseert de warmteoverdracht om energie te besparen en uw huis of kantoor comfortabeler te maken. De energiebesparing kan aanzienlijk zijn, vooral als u oude, inefficiënte enkelvoudige ramen vervangt. Of u nu op zoek bent naar vervangende ramen voor woningen of bedrijven, geïsoleerd glas is de beste optie voor uw huis of kantoor. Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste voordelen van isolatieglas.

 

Veelzijdigheid

Geïsoleerde ramen zijn compatibel met ‘low-e coatings’, die extra isolatie bieden tegen hitte en kou. Geïsoleerde ramen kunnen met bijna elk materiaal worden geïnstalleerd, maar glasvezel, vinyl en hout zijn de meest voorkomende keuzes.

 

Efficiëntie

Warmteverlies door ramen kan op vier verschillende manieren plaatsvinden: infiltratie, geleiding, straling en convectie. Tijdens infiltratie lekt er lucht in en uit de openingen langs de randen. Bij geleiding beweegt warmte door het vensterglas. Bij straling verplaatst warmte zich van een warmer object naar een koeler object in de buurt, wat tot 65 procent van het warmteverlies in een huis kan veroorzaken. Wanneer warme lucht opstijgt en koude lucht zakt, neemt koude lucht lucht mee naar het raam – dit wordt convectie genoemd. Geïsoleerd glas is dubbel of driedubbel gepolijst, waardoor warmteverlies door infiltratie, geleiding en convectie wordt voorkomen. Het regelt ook de temperatuur van het binnenglas, waardoor warmteverlies door straling aanzienlijk wordt verminderd.

 

Comfort

Geïsoleerd glas houdt niet alleen de temperatuur binnenshuis gelijkmatig en comfortabeler, maar het helpt ook om een ​​comfortabelere luchtvochtigheid te behouden. Dit verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis en voorkomt problemen met uw huid, ogen en longen die kunnen ontstaan ​​door een extreem lage of hoge luchtvochtigheid. Isolatieglas vermindert ook het risico van condensatie op de ramen, wat kan leiden tot schimmelgroei en een bedreiging voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

 

Stil

Of het nu gaat om dubbele of driedubbele beglazing, geïsoleerd glas vermindert geluiden van buitenaf aanzienlijk. Dit komt doordat er tussen de glazen panelen een luchtgedeelte zit dat voorkomt dat er geluiden doorheen komen. U kunt ook isolatieglas vinden met krypton- of argongas tussen de ruiten voor verdere geluidsreductie.