Zen Ekindo
Image default
Kinderen

Wat is bikepacking?

Wat is bikepacking?

Bikepacking is eigenlijk hetzelfde als backpacking, alleen dan op de fiets. Dit kan de ervaring van de fietser maximaliseren waarbij ze tegelijkertijd hun uitrusting tot een minimum beperken. Het doel is om terug te gaan naar de oorsprong van fietsen, genieten van de natuur en het omarmen van eenvoud en zelfredzaamheid. Dit betekent ook aan lichaamsbeweging doen zonder de complexiteit van de autocultuur. Bikepacking is een combinatie van fietsen en kamperen. Het combineert het plezier van op de fiets zitten met de sensatie van op een avontuurlijke manier kamperen. Als je zin hebt om met het hele gezin te gaan bikepacken, leer je kinderen dan om op hun kinderfietsje 3 jaar te rijden.

Ontdek nieuwe paden en bezoek mooie omgevingen

Bikepacking is een manier om met de fiets de paden en het achterland op te gaan. Het is niet alleen voor ervaren fietsers, iedereen kan het proberen. Je hoeft geen atleet te zijn of uitgebreide ervaring te hebben om aan de slag te gaan. Als je geïnteresseerd bent om nieuwe paden en omgevingen te verkennen, is bikepacking zeker iets voor jou. Bikepacking wordt vaak gedaan om nieuwe en afgelegen plaatsen te ontdekken. Het is een prachtig avontuur dat je niet met de voet of met andere vervoersmiddelen kunt doen. Een typische bikepacker plant zijn route tot in de kleinste details en neem ​​alles wat hij nodig heeft voor zijn reis mee in een tas zoals de becksondergaard tas.

Alle spullen op de fiets dragen

Bikepacking kan door iedereen worden gedaan op elke fiets. Natuurlijk wordt het aangeraden om een fatsoenlijke fiets te gebruiken met enkele versnelling. Dit verhoogt het comfort en waarschijnlijk ook het rijbereik. Bikepacking is niet alleen voor de pro’s of hardcore trailrijders. Bikepacking kan voor elk budget en op veel verschillende manieren worden gedaan. Het is perfect voor iedereen die uit zijn comfortzone wil stappen en iets nieuws wil proberen tijdens zijn fietstocht. Als je met je werktas dames op de fiets naar je werk gaat, overweeg dan eens lange afstanden te gaan maken en te bikepacken via nieuwe routes.

Kamperen met een mountainbike of andere offroad-fiets

Zelfs als je ervaren bent met fietsen, is bikepacking een geweldige manier om landschappen op een heel andere manier te bekijken. Voordat je aan je eerste bikepacking-trip begint, moeten nieuwe fietsers eerst leren hoe je goed kunt fietsen. Dit omvat het leren schakelen op de juiste manier op mountainbikes en racefietsen. Verder moet je weten hoe je je banden op de juiste manier kunt oppompen. Hoe comfortabeler je op je fiets zit, hoe beter je af bent als het tijd is voor een offroad-avontuur. Het is aan te raden om je kinderen te leren schakelen en de fiets te laten controleren bij een fietsenmaker. Zo kunnen ze eventueel de zadel en het stuur verstellen voor optimaal comfort en prestaties.

Rijden met versnelling op je fiets

Voordat je op je eerste bikepacking-trip gaat, wil je natuurlijk wel even wennen aan het rijden met je uitrusting. De beste manier om dit te doen is door te oefenen met een beladen fiets in verschillende omgevingen- en weersomstandigheden. Wanneer het tijd is voor je eerste reis, zult je er zeker van zijn dat je met succes kunt gaan bikepacken. Oefen thuis met het inladen van je fiets met een deel van de uitrusting die je nodig hebt voor de reis. Rijd rond op onbekende paden totdat het gewicht normaal aanvoelt. Wanneer je alles hebt voorbereid en een keer hebt geoefend, kun je beginnen aan je eerste bikepacking ervaring!