Zen Ekindo
Image default
Vervoer en transport

Stappenplan voor het schoonmaken van de e-step

Zet de motor uit. Haal de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat schoonmaakt. Anders is de kans groot dat u een elektrische schok krijgt. Als het apparaat heet aanvoelt, laat het dan eerst afkoelen. Op zoek naar een elektrische step 2022? Bekijk eens het aanbod in één elektrische step webshop. Hier vind je diverse modellen, waaronder de max g30 ii, van hoge kwaliteit.

Verzamel wat u nodig hebt

Je moet alle spullen die je nodig hebt binnen handbereik hebben. Verzamel daarom het volgende binnen handbereik;

  • Schoon water en zeep water in aparte emmers

  • Microvezel handdoek of zachte spons

  • Een oude tandenborstel

  • Fiets ontvetter

  • Een verhoging zoals een krukje

  • Het is het beste als u de oefening uitvoert op een schaduwrijke plek buiten.

Bedek bepaalde onderdelen

Plaats de scooter op de verhoging. Identificeer de onderdelen die water haten. Dat omvat de oplaadpoort, batterij compartimenten, en USB-poorten. Sluit die delen vervolgens af. Je kunt bijvoorbeeld polyethyleen gebruiken om te voorkomen dat er water door die onderdelen sijpelt.

Eerst het stuur dan de rest

Het gebied rond het stuur wordt meestal niet erg vuil. Dompel het microvezeldoekje daarom in zeepwater en knijp het uit tot het bijna droog is.

Gebruik het doekje vervolgens om het stuur, de gashendels, de vorken en de verlichting schoon te vegen. Zorg dat er geen water op het scherm en andere gevoelige elektronische onderdelen komt.

Herhaal het proces met schoon water zonder zeep. Als er waterdruppels op de scooter achterblijven, droog ze dan af met een schone handdoek.

Los vuil en vuil afspoelen

Verwijder het losse vuil op het frame en de banden. Gebruik op dit moment geen zeep. Dit versnelt het reinigingsproces. Het verkleint ook de kans dat kleine vuildeeltjes krassen op de lak maken.

Spoel het vuil van de banden en hun schroefdraad. Vuil op de band vermindert het reactievermogen van de scooter. Meestal zijn de banden het vuilst. Dus overweeg het gebruik van een speciale spons voor banden en als een aparte voor andere onderdelen.

Schrobben en vastzittend vuil

Nadat je het losse vuil hebt verwijderd, neem je een spons en dompel je deze in zeepwater. Knijp vervolgens het overtollige water eruit. Op die manier vermindert u de kans dat er water in ongewenste onderdelen loopt.

Sommige mensen kiezen voor afwasmiddel. Hoewel dit de klus klaart, vermindert het op lange termijn de glans van de lak. U kunt dus beter een autoreiniger gebruiken. Naast de rol van afwasmiddel, verwijdert het effectief olie.

Zorg ervoor dat het vuil zo min mogelijk krassen maakt op de scooterlak. Dus hier is wat je moet doen. Elke keer na het schrobben van de scooter, niet de spons direct terug in het zeepwater.

Spoel het in plaats daarvan uit in schoon water voordat je het weer in het sop dompelt. Tegelijkertijd, tijdens het schrobben, laat de spons een recht en geen cirkelvormig patroon volgen.

Een oude tandenborstel of een speciale borstel helpt bij het verwijderen van vuil dat vastzit in de schroefdraad van de band. U kunt deze gebruiken op de banden, velgen en spaken.

Vergeet de rem en de remklauw niet. Breng een beetje ontvetter aan op de handdoek. Gebruik het vervolgens om de rem en de remklauw schoon te maken. Breng de ontvetter ook op de remrotor aan.

Voor een professioneler resultaat kunt u bandenreiniger gebruiken. En zorg ervoor dat u alle zeep hebt afgespoeld. Droog tot slot de banden met een microvezeldoek.