Zen Ekindo
Image default
Energie

Dit bedrijf is dé expert in het reinigen van zonnepanelen

Wist u dat het vuil op uw zonnepanelen direct effect kan hebben op uw rendement? Dit kan teruglopen tot wel 25%. Het wordt in veel gevallen bij de aanschaf van de panelen niet verteld dat het belangrijk is om uw zonnepanelen minimaal een keer per jaar te laten reinigen. Het is dus echter wel een zeer cruciaal punt. Het laten reinigen van uw zonnepanelen doet u door Solar Cleaners Nederland. Zij doen dit vanaf de grond of op het dak zelf. Mocht de veiligheid hierdoor in het geding komen, kan er gebruikt worden gemaakt van een hoogwerker. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Hoe worden uw zonnepanelen gereinigd?

Natuurlijk hechten de specialisten van dit bedrijf veel waarde aan uw zonnepanelen, zoals u dat ook doet. Er wordt daarom gebruikgemaakt van zachte borstels en gedemineraliseerd water. Dit water laat geen kalkresten achter op uw zonnepanelen. Dit is een groot voordeel, omdat de vuilaanhechting sterker wordt door kalkresten. Het reinigen van uw zonnepanelen wordt milieuvriendelijk gedaan, omdat er geen reinigingsmiddelen aan het gedemineraliseerd water wordt toegevoegd. Kies voor het regelmatig laten reinigen van zonnepanelen voor een hoger rendement. Niet alleen behaalt u een hoger rendement door regelmatig uw zonnepanelen te laten reinigen, maar ook een langere levensduur. Er zitten dus ontzettend veel voordelen aan vast!

Laat jaarlijks poetsonderhoud uitvoeren

U heeft al een stapje in de goede richting gezet naar een duurzamere wereld door zonnepanelen aan te schaffen. Misschien heeft u er echter niet bij stilgestaan dat het vuil op de panelen een behoorlijk verschil kan maken in uw energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan mosvorming, vogeluitwerpselen en weersomstandigheden die uw zonnepanelen gedeeltelijk bedekken. Dat is natuurlijk niet optimaal voor het rendement. Kies er dus voor om jaarlijks uw zonnepanelen te laten reinigen door Solar Cleaners Nederland en haal zoveel mogelijk voordeel uit uw installatie!