Zen Ekindo
Image default
Electronica en Computers

Zo koop je de beste slijptol

Zo koop je de beste slijptol

Om de beste slijptol voor al jouw klussen te kunnen kopen zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten. Het belangrijkste is toch wel de aandrijving en daarmee bedoelen wij of hij op stroom of een accu werkt. Voor de kleine klussen of de wat ingewikkeldere klussen raden wij een accu altijd aan. Dit werkt gewoon een stuk prettiger, want je hoeft niet met een kabel te klooien. Echter als je echt lang aan de slag gaat dan moet je gewoon een model met een kabel nemen. De accu’s gaan meestal maximaal 3 uur mee, dus dat is meer bedoeld voor de huis tuin en keukenklusjes. Daarnaast is het toerental ook belangrijk. 

Dit geeft de snelheid van de machine aan en daarmee kun je dus juist vlug of langzaam werken. Het beste is kiezen voor een hogere toerental, want hoe sneller de klus klaar is hoe meer plezier je ervan hebt. Daarnaast moet je ook goed op de diameter letten. Dit laat je namelijk zien welke schijven je er allemaal op kunt gebruiken. Als je eenmaal een slijptol hebt gebruikt, dan ga je dat vaker doen. Daarbij kan het zijn dat je juist weer kleinere of grotere schijven gaat gebruiken of van ander materiaal. Voor veel mensen is dit daarom ook een van de belangrijkste punten.

Ga voor het allerbeste gereedschap

Wij raden je bij het kopen van de beste slijptol aan goed op te letten op het label best getest. Dit laat namelijk zien dat vele mensen tevreden zijn over het apparaat. Soms staat hier ook een onafhankelijk oordeel van een bureau bij. In een oogopslag zie je vaak de voor- en nadelen. Zo verklein je de kans op een miskoop, want er is veel imitatie in omloop die best snel stuk gaan helaas. Ook is het handig als er een kap omheen zit voor de veiligheid. Dit zorgt ervoor dat je ook niet zomaar in je handen slijpt.