Zen Ekindo
Image default
Mobiliteit

Kilometerregistratie aan de hand van GPS tracker auto voorkomt bijtelling 2023

De Belastingdienst. U komt particulier positief met ze in aanraking wanneer u een hypotheek heeft, maar soms ook als u een auto van uw werkgever ter beschikking krijgt. U kunt er namelijk voor kiezen of u wilt bijtellen of dat u de wagen niet privé gaat gebruiken. Let er in dit laatste geval dan goed op dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, om de bijtelling in 2023 echt te voorkomen. Maar hoe registreert u al deze ritten en kilometers nou eigenlijk?

Kilometerregistratie

Het antwoord is simpel. De Belastingdienst wil graag uw kilometerregistratie kunnen inzien. En dat mag op verschillende manieren, zoals het schrijven in een boekje, bijhouden in Excel of automatisch verzorgd middels een kilometerregistratiesysteem. En het zal u niet verbazen dat de laatste optie de snelste is. U hoeft namelijk niet op te schrijven of in te tikken welk adres u heeft bezocht, welke postcodes daarbij horen, wat de kilometerstand en gereden kilometers zijn en welk karakter uw rit heeft gehad. Privé of zakelijk?

GPS tracker auto

Op het moment dat u aan de slag gaat met een digitale kilometerregistratie is een GPS tracker auto noodzakelijk. Een GPS tracker is een klein kastje dat in de auto of bestelwagen wordt geplaatst, en niet alleen weet waar uw voertuig is, het houdt dus ook de exacte kilometers en riten bij. En daarmee wordt het handmatige werk dus volledig uit handen genomen door een kastje dat je niet eens ziet!

Bijtelling 2023

En lukt het u probleemloos om minder dan 500 kilometer privé te rijden in 2023? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen en riskeert u ook geen boete. Wel zo fijn, want met de huidige bijtelling van 22% in 2023 is het best kostbaar om dat met terugwerkende kracht te moeten betalen. Dus voorkom bijtelling, voorkom een boete én voorkom een hele hoop tijd en werk door uw kilometerregistratie netjes door de GPS tracker te laten registreren.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/