Zen Ekindo
Image default
Dienstverlening

Zeilschool

Lijkt het jou leuk om te leren zeilen? Dat begrijpen we maar al te goed. Nederland is namelijk een echt zeilland. Er staat hier namelijk altijd zeer veel wind en zeilen is over het algemeen gewoon hartstikke leuk om te doen. Om te leren zeilen, kun je het beste naar een professionele zeilschool gaan. Het is namelijk zeer aangenaam om daar een skill bij te leren. Maar hoe vind jij nu de juiste zeilschool. Het is van te voren dan wel belangrijk om een paar zaken af te strepen. Dit helpt jou bij het maken van de juiste keuze. In dit artikel geven wij enkele tips, zodat jij een grondige keuze kunt maken.

 

Les in een groep of alleen?

Je kunt er aan de ene kant voor kiezen om les in een groep te nemen, anderzijds is het ook mogelijk om individuele les te krijgen. Maar wat is dan voordeliger? In principe kan er gesteld worden dat beide opties zowel hun voordelen als nadelen hebben. Het voordeel van les in een groep is dat het doorgaans iets goedkoper is. De coach geeft dan immers niet alleen jou les, maar veel meer mensen. Daarom is het goedkoper dan wanneer je alleen de tijd van de coach nodig hebt. Bovendien brengt een les in een groep als voordeel met zich mee dat je dan ook andere mensen gaat ontmoeten. Dat is natuurlijk ook een zeer fijn gegeven te noemen. Het kan je ook motiveren.

Het voordeel van een individuele les volgen, is dat je dan effectiever aan de slag kunt. De coach heeft immers heel veel tijd voor jou alleen, waardoor je het allemaal toch wel iets sneller kunt oppakken. Een nadeel is dat je dan geen medecursisten bij je hebt, bovendien ben je vaak ook wel iets meer geld kwijt.

 

Een pakket of individuele lessen?

Vaak kun je voor een pakket kiezen bij een zeilschool. Je neemt dan meerdere lessen achter elkaar. Het voordeel daarvan is dat je flink wat korting kunt krijgen. Je kunt er echter ook voor kiezen om individuele lessen te nemen. Het is belangrijk om daar ook rekening mee te houden bij de keuze van de zeilschool.

Weet jij niet precies of een zeilschool bij je past? In dat geval is het vaak mogelijk om eerst een proefles te nemen. Je zit dan nog nergens aan vast, maar kunt wel even kijken of jullie wat bij elkaar passen.