Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Wat is het NIST cybersecurity framework?

De cloud is een steeds belangrijker begrip aan het worden in het dagelijkse en zakelijke leven. U wilt uw gegevens natuurlijk op de best mogelijk beveiligde manier beschermd hebben. Dit is niet zomaar met een bepaalde maatregel te bewerkstelligen. Een framework wat hier vaak voor gebruikt wordt is het NIST cybersecurity framework. Dit framework bestaat uit vijf functies. Fundaments biedt een SAAS (Security as a Service) service aan volgens dit framework.  In onderstaand artikel zal het framework per artikel uitgelegd worden. 

Identify

Het is allereerst van belang dat er wordt bekeken hoe uw huidige beveiliging geregeld is. Zitten hier zwakke plekken in, of zijn er bepaalde zaken al erg goed geregeld. Ook de algemene cloud-omgeving van uw berdrijf zal onder de loep genomen worden om mogelijke valkuilen te vinden welke een probleem kunnen opleveren in de beveiliging. 

Protect

Dit onderdeel gaat over het daadwerkelijk beschermen van uw cloud omgeving en alles daaromheen. Hier gaat het over het implementeren van extra beveiligingen om accounts en gegevens extra te verbeteren. Er zijn verschillende partijen die met deze zaken kunnen helpen en uw gegevens kunnen beschermen.

Detect

Het punt detect gaat over het identificeren van mogelijke dreigingen. Deze dreigingen kunnen in verschillende categorieën ingedeeld worden, van kritisch naar niet belangrijk. Door constant te blijven monitoren zal het veel gemakkelijker zijn om mogelijke dreigingen tegen te gaan. 

Respond

Mocht er iets gedetecteerd worden is het belangrijk dat hier op een goede manier op gereageerd wordt. Dit valt onder het kopje respond, aan de hand van hoe kritiek de situatie is zijn er verschillende mogelijkheden om te reageren. Er zijn verschillende partijen die 27 uur per dagen 7 dagen per week deze informatie in de gaten houden en waar nodig handelen. 

Recover

Na een beveiligingsincident is het belangrijk dat alles weer terugkeert naar het moment voor dit incident. Alle informatie moet veiliggesteld zijn en teruggebracht worden naar het moment dat dit is gebeurt. 

 

https://www.fundaments.nl/