Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Inspiratie voor een kinderkamer

Is jouw zoon of dochter net jarig geweest? Én is hij of zij daardoor net peuter geworden? De babykamer is daardoor nu echt verledentijd. Het wordt tijd om de slaapkamer van jouw zoon of dochter opnieuw in te richten naar een kinderkamer. Ik snap dat het erg lastig kan zijn om een nieuwe slaapkamer in te richten, vooral wanneer het niet voor jezelf is. Maar om jou wat extra inspiratie te geven, helpen wij jou op weg met de volgende vier tips.

 

Muren verven en versieren

Het verven van de slaapkamer is één van de meest voorkomende acties die wordt gedaan bij het inrichten van een nieuwe slaapkamer. Kinderen zijn dol op felle kleuren, hoe gekker, hoe beter zeggen ze meestal. Maar niet iedereen is dol op het verven van de muren. Je kunt er dan ook voor kiezen om muurversieringen aan te schaffen. Dit valt namelijk ook wat minder op dan een felroze muur. Een aantal schilderijen aan de muur hangen is daarom een erg goed alternatief. Deze kun je bijvoorbeeld zelf maken met jouw zoon of dochter, of je koopt er één in de winkel.

 

Meubels

Bij het inrichten van de slaapkamer horen ook nieuwe meubels. Wanneer je van een babykamer overstapt naar een kinderkamer, zijn er een aantal meubels die veranderd moeten worden, namelijk:

 

  • Een kledingkast: Hoogstwaarschijnlijk ga jij nu ook meer kleding voor jouw kind kopen, omdat hij of zij nu begint met kruipen en er dan wel eens iets kapot kan gaan. Daarnaast kun je in de kledingkast ook andere spullen opbergen, zoals de grote verzameling knuffels en speelgoed.
  • Een nieuw bed: Het wordt nu tijd voor een echt bed! Je kunt ervoor kiezen om eerst nog een iets kleiner bed aan te schaffen, maar veel        mensen kopen nu alvast een eenpersoonsbed, zodat hij of zij hier nog een aantal jaren in kan groeien. Maar bij een nieuw bed hoort natuurlijk ook nieuw beddengoed. Heb jij de slaapkamer van jouw zoon of dochter in een bepaald thema ingericht? Dan is het leuk om het beddengoed hier ook op aan te passen. Kies je voor een dekbedovertrek met print? Dan kun je bij Cinderella.nl kiezen voor bijpassende hoeslakens.

 

Veiligheid

Naast dat je de kinderkamer mooi hebt ingericht, is het ook belangrijk om aan de veiligheid van jouw kind te denken. Let erop dat je bijvoorbeeld de stopcontacten afdekt en de ramen beveiligd.