Zen Ekindo
Image default
Sport

Waarom jij een kettlebell moet aanschaffen?

Fitness is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is zelfs al het geval dat bij mannen en vrouwen fitness op nummer 1 staat als populairste sporten. Hiermee blijft het voetbal, wielrennen en hardlopen voor. Fitness is populair, omdat je zelf de tijd in kan delen, de sport veelzijdig is, eigen tempo kan sporten en je kan al snel vooruitgang zien. In de sportschool zijn veel oefeningen die je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld oefeningen doen als squats, deadlifts, pull ups en bench presses. Ook is de mogelijkheid om met een Kettlebell aan de slag te gaan. Misschien weet je wat het is, maar weet je niet waarom een kettebell zo goed is om aan te schaffen. In deze blog wordt verder beschreven waarom jij een kettlebell moet hebben.

Veel oefeningen

Ten eerste zijn er veel verschillende oefeningen die je kan doen met een kettlebell. Zo kan je de zogenaamde kettlebell swing doen, de squats en de walking lunges. Daarbij komt ook kijken dat deze oefeningen ook niet heel moeilijk zijn, en zo kan je er dus voor zorgen dat je de oefeningen snel onder de knie hebt. Zo voorkom je ook blessures en andere gezondheidsproblemen. De meeste blessures komen namelijk door het feit dat mensen oefeningen niet goed uitoefenen. Als je met kettlebell training begint kan je het best ook informeren bij een personal trainer of iemand anders die werkt in de sportschool. Zij weten hoe je de oefeningen moet doen, en zo kan je na een uurtje samen de rest van de tijd op een goede manier bezig zijn. Sommige personal trainers hebben daarnaast ook een kettlebell opleiding gevolgd. Deze trainers hebben een groot arsenaal aan oefeningen, en zo ben je steeds gevarieerd bezig.

Effectief

Kettlebell is naast de eenvoudigheid en de variatie ook zeer effectief. Deze trainingen geven snel resultaat door de hoge intensiteit. Dit resultaat zie je natuurlijk wel pas als je ook goede voeding inneemt. Veel kettlebell oefeningen zijn trainingen voor het gehele lichaam. Zo kan je denken aan de schouders, rug, buik en benen. Dit zorgt er ook voor dat je over het algemeen fitter wordt en dat verschillende ledematen sterker worden. Effectief komt ook omdat deze trainingen weinig tijd kosten Je hebt geen uren nodig om een goede workout te hebben gehad. Soms is 10 minuten met een kettlebell bezig zijn al genoeg. De effectiviteit zit ook in de kosten. Een kettlebell is relatief goedkoop, dus kan je ook makkelijk aanschaffen als je het liefste thuis wil sporten en niet in de sportschool. Tot slot train je op je eigen niveau met een kettlebell, en is de kettlebell ook voor elke leeftijd beschikbaar.

Helpt bij klachten

Misschien heb je een zware blessure gehad aan de knie of schouder, dan moet je vaak oefeningen doen bij de fysio om de spieren daarom heen weer sterker te maken. Een kettlebell is dus ook ideaal voor de revalidatie. Zoals eerder al besproken zijn de kettlebell trainingen voor het hele lichaam. Zo kan je dus ook werken aan de rugklachten of schouderklachten die je mogelijk hebt.

Kettlebell kopen?

Natuurlijk kan je een abonnement nemen voor de sportschool. In de sportschool zijn verschillende kettlebells te vinden die je kan gebruiken. Ook kan je ervoor kiezen om een kettlebell of meerder aan te schaffen voor thuis. Op internet zijn verschillende soorten te krijgen. Zo kan je er ook voor kiezen om verschillende gewichten aan te schaffen.