Zen Ekindo
Image default
Muziek

De massief houten constructie van een Bösendorfer

De Bösendorfer is de enige pianomaker die de piano koffer van massief hout heeft gemaakt. Het merk gebruikt massief Beiers sparrenhout van klankbord kwaliteit. Alle andere pianomakers gebruiken normaliter beklemtoond multiplex, volgens de zogeheten Rim-press methode. Bösendorfer maakt de binnenrand van massief sparren blokken volgens een techniek die vergelijkbaar is met die van een steenlaag die een bakstenen muur bouwt. De buitenrand is gemaakt van massief sparrenhout van topkwaliteit, gevormd door smalle zaagsneden. 

 

De culturele invloed van de Bösendorfer in Wenen

Van een bescheiden begin als een van de vele pianomakers in Wenen, wat bijna twee eeuwen geleden plaatsvond, is Bösendorfer het meest gerespecteerde piano merk geworden over de wereld. De oprichter, Ignaz Bösendorfer, werd geboren in 1794 in Wenen. Wenen werd in die tijd gezien als het hart van de Europese muzikale wereld. Op 19-jarige leeftijd begon Ignaz zijn opleiding bij Joseph Brodmann, een van de beroemdste pianomakers van die tijd. Ignaz was erg getalenteerd als piano kunstenaar en daarom ontving hij in 1815 een onderscheiding van de Weense kunstacademie. Hij verwierf onschatbare kennis, begrip en vaardigheid tijdens zijn leertijd en volgde zijn voormalige meester op en werd eigenaar van de firma Joseph Brodmann.

Een Bösendorfer bestellen in Nederland

Vandaag de dag is het merk de enige overgebleven pianomaker van Oostenrijk. Het levensverhaal wat er achter dit pianomerk schuilt, is net zo mooi en uniek als de prestatie van de piano zelf. Het is dus niet gek dat bij vele professionele componisten dit pianomerk bovenaan staat. Evert Snel is een piano en vleugel leverancier wat gelegen ligt in Werkhoven. Als u geïnteresseerd bent geworden om een Bösendorfer aan te schaffen, is het zeer aan te raden om bij het professionele team van Evert Snel langs te gaan. Een piano is een aankoop die u niet iedere dag doet, en het team van Evert Snel is daarom erg bereid om u zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens dit proces.