Zen Ekindo
Image default
Geschenken

Bronzen, zilveren en gouden bekers als set bestellen

Traditioneel gezien krijgen de nummers 1, 2 en 3 bij een wedstrijd een sportprijs. Brons voor de derde plaats, zilver voor de tweede en de winnaar krijgt natuurlijk goud. Deze verdeling zie je terug bij sportbekers en medailles maar ook beeldjes en andere awards. Vaak verschillende de prijzen dan vooral bij het plaatje of de afbeelding van kleur. Dat is goedkoper maar sommige mensen vinden het minder prestigieus overkomen. Het staat natuurlijk wel een stuk duidelijker door dezelfde prijs in verschillende materialen uit te reiken. Nu nog op zoek naar een leverancier waarbij je de eerste, tweede en derde prijs als set kunt bestellen voor jouw (sport)evenement.

Kies eerst de soort prijs die je wilt

Eerst moet je een keuze maken in de soort sportprijzen die je wilt. In de regel geldt, hoe groter de prijs, des te hoger de kosten. Bij de meeste aanbieders kun je in ieder geval terecht voor de volgende opties:

  • Medailles
  • Sportbekers
  • Wisselbekers
  • Kampioensschalen
  • Beeldjes
  • Glazen awards

Een medaille bestellen kost je een paar cent tot enkele euro’s. Sportbekers wisselen al veel meer in prijs omdat de grootte erg kan verschillen. Voor de grootste sportbekers, de wisselbekers, loopt de prijs op tot enkele honderden euro’s. Daartussen slaag je voor vrijwel alle andere sportprijzen.

Bij een leverancier met eigen productie heb je de meeste kans

Het liefst heb je één soort prijs voor de eerste, tweede en derde plek. Dan ben je meestal aangewezen op sportbekers of medailles, hoewel er ook beeldjes te vinden zijn. Het is ook niet per definitie zo dat je bijvoorbeeld voor een gouden beker meer betaalt dan voor een zilveren. Dat ligt vooral aan de hoeveelheid edelmetaal die er is gebruikt en het laagje aan de buitenkant is meestal maar heel dun.

Bij een leverancier die de productie in eigen beheer heeft, heb je daarom de meeste kans om je sportprijzen als set te bestellen. De productie is vaak goedkoper omdat het eigenlijk alleen om dat buitenste laagje gaat. Nog een leuk weetje om mee af te sluiten, bij een leverancier met eigen productie is vaak ook maatwerk mogelijk en heb je bijvoorbeeld bij het kopen van een medaille de mogelijkheid om deze zelf te personaliseren!