Zen Ekindo
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken: valt letselschade hier ook onder?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als zzp’er of ondernemer wilt u zich daar goed tegen kunnen verzekeren. Het is dan ook begrijpelijk wanneer u besluit om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken. Voor sommige beroepsgroepen, zoals accountants, architecten en advocaten, is dit zelfs verplicht. Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, kortweg ook wel BAV genoemd, zijn er om u in te dekken tegen de vermogensschade van een tegenpartij, wanneer deze is veroorzaakt door een beroepsfout van uw kant. U kunt een BAV afsluiten via VEZA Verzekeringen, een assurantiekantoor dat middels uitgebreide vergelijkingstools de voor u meest passende en voordelige verzekering vindt. Het kantoor staat sinds 2004 bekend om zijn ruime mogelijkheden op dit gebied én zijn heldere communicatie.

Beroepsaansprakelijkheid versus bedrijfsaansprakelijkheid

Vaak wordt het vergelijken van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verward met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Waar de eerstgenoemde vermogensschade door beroepsfouten dekt, is de tweede er voor de schade die u tijdens uw werkzaamheden als zzp’er of ondernemer mogelijk veroorzaakt aan personen of bezittingen. Deze verzekering wordt kortweg AVB genoemd. Schade aan personen wordt ook wel letselschade genoemd. Het is dus belangrijk om te weten dat letselschade wél onder de AVB valt, maar niet onder de BAV. Door beide verzekeringen af te sluiten, hoeft u zich als ondernemer nergens zorgen om te maken. Bij assurantiekantoor VEZA Verzekeringen bent u aan het juiste adres voor het afsluiten van beide. Ook biedt de verzekeraar combinatiepakketten die u aantrekkelijke financiële voordelen bieden. Daarnaast kunt u zowel de beroepsaansprakelijkheidsverzekering als de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken met behulp van handige tools.

De juiste kennis en ervaring

Wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dan is het belangrijk om u te realiseren wat u exact nodig heeft. Wat dient er gedekt te worden, wat is voor u een acceptabele premiehoogte en hoe hoog wilt u eventueel het eigen risico instellen? Het eerder genoemde assurantiekantoor helpt u met zijn vergelijkingstool een juiste afweging te maken. Het kantoor beschikt over ruime kennis en ervaring en kan u bij al uw vragen van dienst zijn. Behalve voor zakelijke verzekeringen bent u er ook aan het juiste adres voor particuliere verzekeringen.

https://www.vezaverzekeringen.nl/