Zen Ekindo
Image default
Hobby en vrije tijd

3 Leuke hobbies voor tijdens de lockdown

Tijdens de pandemie zijn er veel dingen die we niet meer mogen doen. Daarom is het belangrijk dat je nieuwe dingen leert met de tijd die je overhoudt. Wij hebben drie leuke hobbies voor je uitgezocht die je kunt leren en kunt uitvoeren tijdens de lock down.

1. Leer bier brouwen

Deze coole hobby voor volwassenen combineert scheikunde en natuurkunde en leert je hoe je door experimenteren (met vallen en opstaan) een product kunt maken dat je ook echt wilt consumeren.

Je kunt veel plezier beleven aan het verkennen van nieuwe en creatieve technieken om verschillende soorten bieren te bedenken waarvan je kunt genieten.

Voor zelfbrouwen is niet veel apparatuur nodig, en er zijn veel stap-voor-stap gidsen die je gratis online kunt vinden. Het enige wat je nodig hebt is tijd en een paar vrienden die als proefkonijn kunnen fungeren terwijl jij je vaardigheden verfijnt.

2. Leer sloten kraken

Ik vind lockpicking en locksport erg leuk.

Het is allemaal ruimtelijk denken en problemen oplossen. Als dat niet iets is wat je leuk vindt, is het waarschijnlijk niet leuk voor jou. Er komt ook een flinke dosis fijne motoriek bij kijken. Nogmaals, als je die niet wilt ontwikkelen, kan het erg frustrerend voor je zijn.

Vanuit hobby-oogpunt zijn sloten gewoon kleine driedimensionale mechanische puzzels. Er is altijd wel iets nieuws en interessants te leren of uit te proberen, of dat nu een nieuw “onkraakbaar” slot is dat een fabrikant heeft uitgebracht, of een antiek slot dat uit de voordeur van een vriend is geborgen toen die een nieuw slot kreeg.

3. Buiten activiteiten

Een week doorbrengen in de natuur kan je helpen je circadiane ritme te resetten.

Kamperen kan helpen bij het verbeteren van klinische depressie en geeft u een gezonde vorm van lichaamsbeweging terwijl je jezelf kunt loskoppelen van jouw wereld thuis.

Je kunt met slechts een paar spullen kopen al klaar zijn om te gaan kamperen. Zodra je een tent, goede schoenen, een mes & slijpsteen, en een slaapzak hebt, zal je klaar zijn om te gaan genieten en slapen in de vrije natuur.

Pak je vrienden en verzamelen rond het kampvuur voor een aantal grote binding tijd. Neem ingrediënten mee om marshmellows te maken en maak enkele blijvende herinneringen.