Zen Ekindo
Image default
Marketing

Zullen digitale kortingscodes de conversiepercentages verbeteren?

Volgens onderzoek van Juniper wordt verwacht dat de inkomsten die worden gegenereerd door het inwisselen van digitale kortingscodes in 2022 €91 miljard zullen bedragen. Dat is bijna het dubbele van de hoeveelheid die vijf jaar eerder werden gegenereerd (€47 miljard).

 

De lust van consumenten is duidelijk hongerig naar deals en deze lust neemt toe naarmate de web- en mobiele platforms van de webshops verbeteren. Kortingscodes en aanbiedingen bij meer dan 2000 winkels.

 

Moet je echter kortingscodes gebruiken in het webformulier? Bij sommige webshops weten we uit onze jarenlange analyse van formulieren en kassa-optimalisatie dat dit niet altijd de verstandigste stap is voor de website.

 

Alleen al de aanwezigheid van een kortingscode of voucher kan het percentage verlaten winkelwagentjes verhogen (daarover later meer). Noem het woord ‘korting’ en je loopt het risico de klant (degene waarvoor je zo hard heeft gevochten om te winnen via talloze marketingtactieken) terug naar de ‘digitale winkelstraat’ om te zien welke andere kortingen beschikbaar zijn.

 

Omdat kortingscodes echter een betrouwbaar middel kunnen zijn om inkomsten te genereren, is het een kwestie van de beste manier vinden om deze kortingsstrategieën te gebruiken, zonder dat dit de verkoop kost.

 

Afrekenen kortingscode

Waarom gebruiken websites kortingscodes en wat zijn de strategische voordelen? Vanaf de aanloop naar Black Friday, tijdens het kerstinkopenseizoen en daarna tot het lente- en zomerverkoopseizoen, houden veel e-commerce- en online retailers het hele jaar door verschillende soorten promoties op tactische punten. Deze strategie kan het aantal conversies verhogen en de klantloyaliteit verbeteren.

 

De meest voorkomende strategische voordelen zijn:

  • Stijgende verkoop stimuleren. De meest voor de hand liggende. Uit een recent onderzoek bleek dat 83% van de shoppers zei dat kortingscodes hun koopgedrag veranderen, zodat we weten dat kortingsbonnen de omzet kunnen verhogen.
  • Het vergroten van de naamsbekendheid en klantenbestand. Kortingen zijn niet alleen aantrekkelijk voor klanten. Ze kunnen ook een succesvol middel zijn om de volgers op sociale media + de e-mailabonneeslijsten te laten groeien en ze helpen gebruikers aan te moedigen de mobiele platforms te omarmen.
  • Het aanbieden van een gepersonaliseerde of tijdige korting op het juiste moment kan een domino-effect veroorzaken. Iedereen die het ontvangt, kan het nu eenvoudig delen met zijn vrienden met een druk op een digitale knop.
  • Het is een goedkope manier om de merk voor miljoenen mensen te krijgen en de bekendheid te vergroten met minimale inspanning van de kant.