Zen Ekindo
Image default
Onderwijs

Muziek activiteiten

Muziek is ook een onderdeel van kunst, van uiten van emotie en het overbrengen van gevoelens. Alleen weer op een hele andere manier dan een schilderij of een dans. Doormiddel van instrumenten worden er klanken gemaakt die prettig zijn om naar te luisten. Ook dit is natuurlijk weer heel verschillend per persoon. Niet iedereen houd van dezelfde muziek, en niet iedereen vind het altijd fijn om te luisteren naar muziek. Zo heb je mensen die dagelijks naar muziek luisten en mensen die heel af en toe een nummer op zetten. Soms ligt dat aan de opvoeding, wat je gewent ben, of simpel weg hoeveel je houd van muziek. Sommige mensen houden ook wel is van een dag geen geluid om hun heen gewoon rust.

Muziek activiteiten op school

Je hebt verschillende muziek activiteiten die kunnen worden georganiseerd, op bijvoorbeeld een school. Zo heb je een lipdub, waarbij het gaat om het optreden en het plezier in een groep. Dit is altijd een goeie optie voor grotere groepen, zo krijgt iedereen zijn momentje in de spotlight. Daarnaast heb je natuurlijk ook altijd verschillende soorten van muziek, zo kan je leren rappen of leren nummers schrijven. In de stijl die jij graag had gewild. Ook musical zingen is een groot onderdeel. Je zou waarschijnlijk wel denken, maar zang talent moet je hebben of niet. Dat is bij musical zingen wel anders. Het gaat hier om het overbrengen van emotie op een andere manier dan bij een normaal nummer. Je kan dus zeker wel leren om goed met je stem om te gaan en de juiste toonhoogtes zo te leren. Niet iedereen heeft zang talent, maar wel iedereen kan de basis leren.

Activiteiten organiseren

Dingen organiseren voor een grote groep kan soms lastig zijn, vooral als de activiteiten die je wilt niet in een grote groep kan. Er komen dan veel dingen bij kijken en de dag moet goed gepland worden. Soms kan je dan door de bomen het bos niet meer zien, waardoor het één grote chaos wordt. Een activiteitendag organiseren is dus iets waarbij je goed moet weten wat je wilt en hoe je alles wilt doen. De voorbereidingen zijn het belangrijkst.

https://www.grotebroer.nl