Zen Ekindo
Image default
Bedrijven

Welke tafel past bij jou?

Wil je een nieuwe look voor je woonkamer of keuken, of ben je net verhuisd en nog op zoek naar het perfecte meubelstuk? Een tafel is een van de belangrijkste meubelstukken in je huis. Je gebruikt het elke dag, voor ontbijt en diner en vaak ook voor lunch. Het is waar je de spelavonden houdt en waar je kinderen aan kleuren of huiswerk maken. Daarom wil je natuurlijk dat je tafel er mooi uitziet, maar ook de functioneel genoeg is voor jouw gezin.

Een epoxytafel

Een epoxytafel is vaak gemaakt van hout, waar dan een laag epoxy overheen is gegoten. Dit geeft de tafel een goede beschermlaag, ideaal dus in een huis met kinderen. Epoxy is makkelijk schoon te maken en als het beschadigt, is het makkelijk bij te werken. Met een laag epoxy wordt de authentieke houten tafel omgetoverd in een moderne, glanzende tafel. Een giethars epoxytafel past bij vrijwel elk soort interieur, zolang het materiaal onder de laag epoxy maar bijpassend is. 

Een houten tafel kiezen

Een houten tafel is een natuurlijk meubelstuk en past dan ook het beste bij een rustige, sierlijke woonstijl. Meestal wordt er voor eikenhout gekozen, dit is makkelijk te bewerken en kan elke kleur en vorm aannemen die gewenst is. Houten tafels kunnen jouw huis een elegant vleugje geven, maar het kan ook voor een meer industriële uitstraling zorgen. Een grove rechthoekige tafel geeft bijvoorbeeld een stoere uitstraling, terwijl een ronde bewerkte tafel weer erg chic over kan komen. Zo kun je met het materiaal, de bewerking en de vorm enorm veel verschillende resultaten bereiken.

Is een glazen tafel iets voor jou?

Een glazen tafel geeft al snel een modern gevoel, maar het is ook een tijdloze keuze. Glas is een erg neutraal materiaal en kan gecombineerd worden met talloze andere materialen. Een glazen tafel kan een kleine kamer verruimen; vanwege de transparantie lijkt het alsof de ruimte groter is dan dat hij werkelijk is. Glas is wel een kwetsbaar materiaal, daarom is het misschien niet de beste keuze in een huis met jonge kinderen of huisdieren. Om krassen te voorkomen kun je het glas afdekken met een zelfklevend plastic film.  

Metaal als basis

Volledig metalen tafels zie je niet vaak, maar een houten tafelblad wordt wel vaak met een metalen onderstel gecombineerd. Dit geeft je de diversiteit van een houten tafel, maar het geeft ook variatie in het uiterlijk van je tafel. Je kunt ook een glazen tafelblad met een metalen onderstel combineren, dat maakt de tafel dan ook iets minder breekbaar. Beide opties geven je tafel een mooie industriële uitstraling.