Zen Ekindo
Image default
Cadeau

Wat is een leuk kraamcadeau voor een zwanger stel?

Poeh wat koop je voor iemand die zwanger is? Tja eigenlijk kan ik van alles opnoemen want een stel dat binnenkort een kindje verwacht heeft heel veel spulletjes nodig. Eén van de leukste spulletjes om voor de aanstaande ouders te kopen zijn misschien wel baby kleertjes. En babykleertjes vind je overal! Houd er rekening mee dat veel andere vrienden en familieleden van de toekomstige papa en mama, van twee mama’s of twee papa’s of van een alleenstaande mama of papa, misschien ook kleertjes kopen en dat er wellicht een overvloed aan babykleding in de kleinste maten worden ontvangen. Kijk dus gerust ook naar kleertjes die enkele maten groter zijn, maar hou hierbij wel rekening met de jaargetijde. Koop geen schattig shirtje met korte mouwen dat in de wintermaanden misschien past. Dat zou een beetje jammer zijn…

Een cadeau waar je misschien niet zo snel aan zult denken, maar waar een papa of mama wel heel veel aan heeft is een luiertas. Een luiertas is een tas niet alleen voor luiers, maar ook voor alle andere babyspullen die onmisbaar zijn als je een middagje weg wilt. Denk hierbij aan babyflesjes, een setje droge kleding, tissues en billendoekjes, een speen, pampers en wat kleine speeltjes. Natuurlijk kun je ook je eigen spulletjes in deze tas vervoeren, luiertassen zijn immers vrij groot en beschikken bovendien over meerdere operg vakjes zodat je al je spullen ook netjes en georganiseerd kunt vervoeren. Niet iedereen vind het makkelijk om een luiertas cadeau te geven. Maar als je de ontvanger goed kent en een beetje bekend bent met zijn of haar wensen. Dan kun je het er op wagen. Valt de luiertas bij de ontvanger in de smaak? Dan scoor je wel punten! Het is immers een cadeau dat onmisbaar is en gedurende langere tijd gebruikt kan worden. Had je een bepaald budget in gedachte en heb je het idee dat alle luiertassen onbetaalbaar zijn, dan heb je het mis! Gemiddeld ligt de prijs rond de 50-60 euro, maar er is ook best veel keuze in prijsklasses rond de 25 euro.

Wat ook een leuk kraamcadeautje is, is een knuffeltje. Kies voor zo’n heerlijk zacht knuffeldiertje dat de baby mee naar bed kan nemen. Veel kinderen zijn in het bezit van zo’n speciaal bedknuffeltje. Meestal gaat de knuffel overal mee naar toe en blijft het bij hen tot ze soms wel een jaar of twaalf zijn. Een knuffeltje is wel weer zo’n item waar iedereen mee aan kan komen. Natuurlijk zijn een paar verschillende knuffeltjes voor de baby helemaal geen overbodige luxe. Maar als iedereen met een knuffie aan komt, wordt het natuurlijk wel een beetje saai.

In overleg met de toekomstige ouders kun je natuurlijk ook vragen wat ze nog nodig hebben. Misschien hebben ze wel een lijstje samengesteld en kunnen mensen kadootjes afstrepen. Dit is misschien wel een wat minder originele manier, maar je weet dan wel zeker dat het kado gewenst is. Eventueel kun je misschien ook wat leuke woonaccessoires en decoratie artikeltjes voor de babykamer kopen. Zoals ik al schreef, er zijn genoeg ideeën, maar om origineel te zijn, moet je soms echt even je best doen. Gelukkig is internet één grote inspiratiebron. Dus google eens rond op kraamcadeau’s en wie weet, vind je naast babykleertjes, luiertassen en knuffels nog wel andere leuke dingetjes.