Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Waarom elk huishouden een schaakbord moet hebben

Ik geloof dat succes thuis begint en het hebben van het ideale schaakbord in je huis is een bewezen manier om jonge geesten te inspireren en tegelijkertijd de manier om de familie bij elkaar te houden. Ik geloof dat je naar schaken kunt verlangen en ervan kunt genieten en dat schaken een positieve invloed heeft op het leven van velen. Wanneer je kunt schaken, kun je namelijk overal een verschil maken – in je klas, op je werkplek, in je missie en onder vrienden. Wanneer je eenmaal je creativiteit en vindingrijkheid ontdekt, zul je er net zo enthousiast over zijn als ik ben. Op zoek naar een goedkoop schaakbord? Kijk eens op de website van de Schaakkoning.

Voorspel de zetten op een schaakbord

Als je de zetten van je tegenstander op een schaakbord kunt voorspellen en voorbereiden, kun je die vaardigheden toepassen op de socialisatie en het dagelijks leven. Met schaken bouw je kritisch denken en voorspellende vaardigheden op. Ik hou persoonlijk van schaken vanwege de voldoening die ik krijg als een plan volledig lukt. Of wanneer ik een voordeel kan halen uit een ingewikkelde positie. Voor mij is het echt bevredigend.

Meer dan maar een spel

Schaken is wat mij betreft in bepaalde opzichten ook meer dan alleen maar een spel. Je kunt leren over jezelf en hoe je met tegenslag omgaat, hoe je in lange-termijndoelen kunt denken, of wanneer je op basis van wat er in een spel gebeurt, kunt overschakelen naar de directe modus. Er is een bepaalde schoonheid aan het spel en symmetrie die andere spellen missen. Met schaken is het voor iedereen mogelijk om iemand anders te spelen en toch te winnen, ongeacht het feit dat iemand meer ervaring heeft dan jij of een beter begrip van het spel heeft. Zolang je goede, solide zetten speelt, heb je altijd een kans om te winnen. Dat kan ik niet zeggen over andere dingen in het leven. Iedereen is gelijk wanneer de wedstrijd begint en alleen door goede keuzes te maken en tegelijkertijd de valkuilen te vermijden kan de wedstrijd worden beslist; het is niet alleen omdat iemand betere fysieke gaven heeft dan jij.

Ook al enthousiast geworden over schaken? Breng dan zeker eens een bezoek aan de website van de Schaakkoning voor nog meer informatie.