Zen Ekindo
Image default
Meubels

Meubels die niet mogen ontbreken in een kinderkamer

In de slaapkamer wordt lang niet altijd alleen geslapen. Vooral kinderen en jongvolwassenen kunnen veel tijd doorbrengen op een kamer. Hier hebben zij niet alleen een bed staan, maar ook andere soorten meubels en gadgets. Hierdoor is er genoeg te doen op een kamer. Slaapkamers zijn voor studenten, bijvoorbeeld ook hun studeerkamer en ontspankamer.

Het bed

Natuurlijk is het bed het belangrijkste stuk meubel in de slaapkamer. Het uiteindelijke doel van een slaapkamer is dan ook tot rust komen door te slapen. Een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Alle drie de groottes behoren in een slaapkamer. Bedden hoeven overigens niet puur gebruikt te worden als bed. Er kan bijvoorbeeld ook een film worden gekeken terwijl iemand in bed lekker ontspant. Het bed is dus het meubel dat absoluut niet mag ontbreken in een slaapkamer.

Studeerplek

Het bureau is een meubel dat sowieso in elke kamer van een student staat. Dit is omdat hier aan gestudeerd kan worden en ook opdrachten aan gemaakt. Het bureau is een praktische plek om achter te zitten, omdat het genoeg ruimte heeft voor de benodigde schoolartikelen. Overigens zijn bureaus niet alleen bedoeld om aan te studeren. Ook games op een computer kunnen achter een bureau gespeeld worden, of dingen als tekenen of andere spelletjes. Een bureau is heel leuk en aardig, maar wat is een bureau zonder bureaustoel? De bureaustoel heeft zijn naam gekregen omdat het een stoel is die bedoeld is om aan een bureau te schuiven. Tegenwoordig bestaan er ook bureaus waar achter gestaan kan worden, maar probeer dat maar eens een lange dag vol te houden. Een bureau zonder een bureaustoel is als een visser zonder z’n hengel.

Kaptafel

De kaptafel is voornamelijk populair in de meidenkamers. Dat is ook zo gek nog niet, omdat deze tafels speciaal ontworpen zijn om make-up aan te doen. De tafels bieden handige opberglades waar make-up georganiseerd in opgeruimd kan worden. Naast deze lades kenmerken de tafels zich met de ingebouwde spiegel. Deze spiegel is ervoor bedoeld om de reflectie van een gezicht te zien, zodat de make-up nauwkeurig gedaan kan worden. Sommige kaptafels hebben zelfs verlichting om de spiegels heen, dit is al helemaal ideaal voor het aanbrengen van make-up, omdat de belichting dan altijd goed is.

Kledingkast

Het laatste meubel dat absoluut niet kan ontbreken is de kledingkast. De kledingkast staat vaak in de slaapkamer en is bedoeld om kleding in te bewaren. Een ontzettend belangrijk meubel, omdat elke ochtend kleren aangetrokken moeten worden. De kledingkast, indien opgeruimd, zorgt voor een overzichtelijke opslagplaats van kleding. Hierdoor kan iedere ochtend de juiste keuze voor kleding worden gemaakt. Het fijne aan een kledingkast in de slaapkamer is dat het huis niet doorgelopen hoeft te worden op zoek naar kleding.