Zen Ekindo
Image default
Dieren

Maak het gezin compleet met een avontuurlijk dwergkonijn

Bent u op zoek naar een huisdier waar u niet verplicht dagelijks mee een rondje om hoeft te lopen, maar waar u wel veel plezier mee kunt beleven? Dan is een dwergkonijn wellicht het perfecte huisdier voor u! Een dwergkonijn is namelijk een geboren avonturier die graag op onderzoek uitgaat wanneer hij of zij los mag lopen in huis of in de tuin. Vooral voor kinderen die van dieren houden zijn konijnen en andere knaagdieren het perfecte eerste huisdier. Zij leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun huisdier en deze goed te verzorgen, maar ze hoeven bijvoorbeeld niet alleen naar buiten om het diertje uit te laten.

Goed zorgen voor uw huisdier met het advies van een specialist

Denkt u erover na om een dwergkonijn te kiezen als huisdier? Dan is het wel belangrijk om te weten dat het noodzakelijk is om het konijn een eigen verblijf te geven, bij voorkeur een waar hij of zij genoeg ruimte heeft om rond te hupsen. Daarnaast hebben ze een eigen voerbak, hooi en drinkwater nodig zodat ze lekker kunnen eten terwijl u bijvoorbeeld aan het werk bent. Gezonde voeding is namelijk erg belangrijk voor een dwergkonijn. Deze diertjes zijn echte planteneters en ze eten dus heel veel vezels. Daarom is het ook aangeraden om genoeg hooi in het hok te leggen. Specialisten zoals Dierenhandel Hoogendoorn raden aan om een combinatie van conditiekorrels en voedingsbriketten aan uw dwergkonijn te geven. Door de combinatie van ruwe vezels in de briketten en de weerstandsverhogende werking van de conditiekorrels heeft uw huisdier de kleinste kans op aandoeningen. Dat is natuurlijk wat u wilt voor uw dwergkonijntje!

Ga langs bij de dierenspeciaalzaak of vraag meer informatie

Bij Dierenhandel Hoogendoorn zijn er altijd verschillende dwergkonijnen op voorraad zodat u een mannetje of vrouwtje kunt kiezen dat écht bij uw gezin past. Deze specialisten helpen u bovendien ook graag met alle benodigdheden zoals een binnen- of buitenverblijf, gezonde voeding en alle andere attributen om het leven van het konijntje zo comfortabel mogelijk te maken. Wilt u meer weten? Kom dan langs bij de vestiging van Dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk of bel voor meer informatie.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl/