Zen Ekindo
Image default
Woning en Tuin

Een groendak: een duurzame blikvanger

De vraag naar groendaken neemt in Nederland de laatste jaren sterk toe. Vooral bedrijven zien de voordelen van een groendak. Sommige daken zijn perfect geschikt voor tuindaken en terrasdaken, waardoor het dak ineens extra ruimte biedt om de pauze door te brengen.

Restaurants leggen steeds vaker een moestuindak aan, om de versheid van de gebruikte ingrediënten extra aandacht te geven. Maar ook voor wie het simpel wil houden heeft een groendak grote voordelen. Een sedumdak, bijvoorbeeld, werkt isolerend. Hierdoor blijft de binnentemperatuur constanter. `s Zomers is minder airconditioning nodig en `s winters bespaart u op de stookkosten.

De voordelen van een sedumdak gaan verder dan alleen de energierekening. Want met een groendak help je de natuur. Je groendak biedt een leefgebied voor allerlei dieren, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de stad. Ook houdt je groendak water vast, wat belangrijk is nu we door de klimaatverandering steeds meer te maken krijgen met hevige regenval.

Dankzij deze voordelen is een groendak een mooie manier om uw MVO in te vullen op een manier ookfinancieel gunstig uitpakt.

Laat je groendak aanleggen door een specialist

Het aanleggen van een groendak oogt op het eerste gezicht misschien eenvoudig. Toch raden we je aan om gebruik te maken van onze expertise. Roofing Service Nederland is specialist in het verduurzamen van daken. Dankzij onze enorme kennis en ruime ervaring kunnen we uw specifieke wensen en eisen perfect vertalen naar een groendak dat past bij het pand.

Groendak gegarandeerd groen

Een groendak is een levend geheel en heeft daardoor iets vaker periodiek onderhoud nodig in vergelijking met een traditioneel dak. Hoeveel onderhoud nodig is, hangt af van uw wensen. We zorgen niet alleen voor de aanleg van groendaken, maar kunnen ook het onderhoud van het dak verzorgen. Daartoe gaan we al in de ontwerpfase met u om tafel om een periodiek onderhoudsplan met u op te stellen.

Dankzij dit plan weet u vooraf precies wat u kunt verwachten aan onderhoud en weet u zeker dat uw groendak ook gegarandeerd groen blijft. Het mooie is dat het onderhoud misschien iets duurder is, maar dat daardoor het dak langer meegaat. Daardoor houdt u op langere termijn zelfs geld over.

Heeft u interesse in een groendak voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.