Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Woont u in Vathorst en heeft u fysiotherapie nodig?

Als u in Vathorst of omgeving woont, kunt u fysiotherapie behandelingen krijgen dankzij de professionals van Zee in Beweging. Heel wat mensen (zo’n 2 miljoen alleen al in Nederland) lijden helaas aan terugkerende gewrichtspijnen. Behandelingsvormen zoals chirurgische ingrepen zijn vaak zeer risicovol en gaan gepaard met bijwerkingen. Fysiotherapie kan deze methoden voorzichtig ondersteunen of zelfs volledig overbodig maken. Een leven zonder pijn, dát zou toch prachtig zijn?

Fysiotherapie Vathorst geeft verlichting

De verschillende deelgebieden van de fysiotherapie Vathorst kunnen verlichting bieden. Bijvoorbeeld bij ziekten van het bewegingsapparaat, de zenuwen en zelfs de inwendige organen. Fysiotherapie kan hun functioneren verbeteren.

De belangrijkste feiten in het kort:

  • Manuele therapie is een speciale vorm van fysiotherapie.
  • Fysiotherapie helpt niet alleen bij rugpijn, maar ook bij zenuwschade en orgaanstoornissen.
  • In de regel worden in eerste instantie 6 tot 10 sessies voorgeschreven.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een natuurlijke geneeswijze die gebruik maakt van speciale trainingen en externe prikkels om verstoorde lichaamsfuncties te behandelen. Hoewel fysiotherapie een breed scala aan behandelingen kent, wordt het vooral gebruikt voor ziekten en verwondingen aan de wervelkolom en de gewrichten. Fysiotherapie kan een aanvulling zijn op of een alternatief zijn voor chirurgie.

De doelen van fysio zijn pijnverlichting, stimulering van de bloedsomloop en de stofwisseling, en verbetering van de kracht, het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de mobiliteit. Door het uitvoeren van actieve, passieve of resistieve oefeningen, kunnen de spierspanning, blokkades en onevenwichtigheden aanzienlijk worden verbeterd. Bij actieve oefeningen beweegt de patiënt op eigen kracht. Wanneer de fysiotherapeut de patiënt begeleidt bij de bewegingen zijn dat de passieve oefeningen. Bij resistieve oefeningen oefent de patiënt tegendruk uit tegen een apparaat of in het water. De basis van het effect is de aanpassingsmechanismen van het menselijk lichaam. Door middel van herhaalde bewegingsreeksen zullen pezen, ligamenten, spieren en fasciën “wennen” aan een nieuwe correcte houding.

Een andere pijler van de fysiotherapie is de instructie in zelfhulp. De patiënt krijgt speciale technieken aangeleerd, die hij of zij thuis gemakkelijk kan kopiëren en toepassen. Naast de behandeling in een praktijk is het essentieel om regelmatig voor jezelf te trainen om snellere therapieresultaten te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Maandhoroscoop Ram – Stier en Tweeling

Let hier op bij het kopen van een sporttas!

Dit merk verkoopt vers pizzadeeg en heeft ook de lekkerste pizza recepten