Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten aanhangwagens

Een aanhangwagen is een wagen wat achter een voertuig gekoppeld kan worden. Het kan in principe achter elk voertuig, indien het voertuig is voorzien van een trekhaak. Door middel van de trekhaak kan het voertuig worden verbonden met de wagen. In deze wagen kunnen verschillende soorten spullen worden vervoerd. Voor verschillende doeleinden zijn er ook verschillende soorten aanhangwagens beschikbaar. Wij vertellen je graag meer over verschillende soorten aanhangwagens. 

Bagage aanhangwagen 

Een bagage aanhangwagen zorgt voor meer opslagruimte van jouw bagage. Het wordt veel gebruikt tijdens het kamperen of andere recreatieve activiteiten. Door de bagage aanhangwagen kan je meer bagage meenemen tijdens het uitje. De auto zit over het algemeen volgeladen met personen en de bagage wordt vervolgens mee vervoerd in de bagage aanhangwagen. De meeste bagage aanhangwagens zijn voorzien van een schokbreker. Daardoor rijdt de aanhangwagen zeer prettig en is hij veilig. De bagage aanhangwagen is ook geschikt voor verre reizen. Indien je op vakantie gaat, kan de bagage aanhangwagen prima met jou mee op reis. 

Paardentrailer

De paarden worden vaak in de weide of op het manage gestald. Door middel van een paardentrailer kunnen de paarden op een gezonde manier worden vervoerd. De paarden worden vaak gekocht en dienen dan opgehaald te worden. Daarnaast zijn er ook veel paarden die meedoen aan verschillende wedstrijden. De paarden worden dan verwacht op de locatie van het evenement. Het is gemakkelijk om de paarden te vervoeren door middel van een paarden trailer. Een paarden trailer kan gemakkelijk worden gekoppeld achter een voertuig met een trekhaak. De paarden zitten tijdelijk in een gesloten ruimte. Op deze manier ervaren ze geen hinder van het overige verkeer op de weg. 

Plateauaanhanger

Een bekend kenmerk van de plateauwagen is dat de wielen van deze wagen zich bevinden onder de laadvloer. Daarnaast zijn de zijwanden gemakkelijk in te klappen, zodat je gemakkelijk de lading met een heftruck op de plateauaanhanger kunt plaatsen. Het laadoppervlakte bij de plateauwagens wordt optimaal benut, dit komt wederom doordat de wielen zich onder de laadvloer bevinden. De plateau aanhangers zijn dus niet breder, maar beschikt wel over meer laadruimte. Dit is ideaal wanneer je grotere materialen gaat transporteren. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/