Unieke kunst maak je zelf tijdens een glasfusing workshop

Van

Wanneer je een groepsuitje organiseert, is het belangrijk dat je iets gaat doen dat iedereen leuk vindt. En je wilt iets doen wat niet zo standaard is. Overweeg dan eens om een glasfusing workshop te volgen bij Dezel Glass-Art in het Brabantse Rijen. Tijdens deze workshop maken jij en jouw gezelschap onder professionele begeleiding een eigen glascreatie en leren jullie alle ins en outs van de glaskunst. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die deze glasspecialist te bieden heeft? Neem dan gerust contact op en stel alle vragen die je hebt.

Hoe ziet een glasfusing workshop eruit?

Je wilt een glasfusing workshop reserveren, maar wat is het programma ervan? Dat wil je natuurlijk eerst weten. Je krijgt eerst een algemene uitleg over glas. Er wordt verteld over de mogelijkheden tijdens de glasfusing workshop. Na deze korte uitleg gaan jullie onder deskundige begeleiding aan de slag met een glasplaat 30 X 30. Zijn alle creaties af? Dan gaan deze in de oven. Als jij jouw creatie wilt ophangen, dan ben je na de eerste bewerking klaar. Wil je dat jouw creatie als schaal gebruikt wordt? Dan gaat het onder lagere temperaturen nog een keer in de oven. Het resultaat zal verbluffend zijn!

Kom meer te weten over glasfusing voordat je een workshop volgt

Heb je wel eens gehoord van glasfusing? Hierbij worden verschillende lagen van gekleurd glas gecreëerd, waarna deze versmolten worden tot één geheel. Het versmelten gebeurt onder hoge temperaturen waardoor er een stroperige vloeistof ontstaat. Hierdoor krijg je een bepaalde vervorming of versmelting. Hoe langer de temperatuur van het glas hoog blijft, hoe meer glaslagen met elkaar versmolten kunnen worden. Tijdens een tweede bewerking onder lagere temperaturen kan het glas in of over een vorm zakken, zodat het een schaal kan vormen. Spreekt dit je wel aan? Dan kun je bij Dezel Glass-Art een creatieve glassfusing workshop volgen met vrienden, collega’s of familie.

 Categorie: Kunst en Kitsch