Zen Ekindo
Image default
Aanbiedingen

Digitale Jaarrekening: Innovatie in Financiële Verslaglegging

Digitale Jaarrekening: Innovatie in Financiële Verslaglegging

Vroeger stuurde je je jaarrekening naar de accountant terwijl je zelf bezig was met het uitzoeken van de papieren bonnetjes die door je kantoor dwarrelden. Maar nu is alles anders. Het digitale tijdperk heeft ook de jaarrekening bereikt en biedt geweldige kansen voor jou en je bedrijf. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van een digitale jaarrekening én hoe je het beste met deze nieuwe manier van financiële verslaglegging om kan gaan.

 

Wat is een digitale jaarrekening?

Wanneer we het hebben over een digitale jaarrekening, dan bedoelen we dus niet langer de papieren versie. Het gaat om een digitaal bestand dat via software ontworpen kan worden. Door je jaarrekening digitaal te publiceren elimineer je niet alleen papieren rompslomp, maar ook het transport van papieren documenten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan bij 4-vision.nl!

 

Heel makkelijk in the cloud

Bij een digitale jaarrekening hoef je je ook geen zorgen te maken over het verlies van belangrijk documenten. Een digitale jaarrekening wordt namelijk in de cloud opgeslagen, waardoor de gegevens voor altijd bewaard blijven – zonder je dat extra ruimte kost.

 

Mooi duurzaam, dus goed voor het milieu

Wil je als ondernemer flinke stappen nemen naar een duurzame toekomst? Dan draagt het digitaliseren van de jaarrekening daar zeker aan bij. Los van het feit dat je minder papier- en energie verbruikt, zorg je hiermee ook voor minder fysiek transport. En dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid voor de CO2-uitstoot.

 

Je brengt alles makkelijk in beeld

Met de digitalisering van de jaarrekening wordt het ook mogelijk om bepaalde processen gemakkelijker en sneller te laten verlopen. De verwerking van gegevens kost minder tijd, waardoor je accountant meer tijd over houdt om zich op analyses en adviezen te richten.

 

Een goede voorbereiding is erg belangrijk

Wanneer je besluit over te stappen op een digitale jaarrekening, zorg er dan voor dat je uitgebreid geïnformeerd wordt over de verschillen tussen de papieren en digitale versie. Het is slim om een afspraak te maken met een specialist op het gebied van financiële verslaglegging. Zo weet je zeker dat je het maximale uit deze waardevolle verbetering kan halen.

 

https://www.4-vision.nl/